Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cro Cop se obratio svjetskoj borilačkoj javnosti: Vlasnik K-1 je propalica i varalica, skriva se u nekoj rupi! | Fight Site

Cro Cop se obratio svjetskoj borilačkoj javnosti: Vlasnik K-1 je propalica i varalica, skriva se u nekoj rupi!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 08.12.2017 11:48h Autor:

Mike Kim i legendarni Cro Cop

Legendarni hrvatski borac Mirko Cro Cop Filipović je 15. ožujka u zagrebačkoj Areni postao K-1 WGP prvak u jednoj noći svladavši Jarella Millera, Pavela Zhuravleva i na koncu Ismaela Londta. Od tog trijumfa prošlo je četiri i pol godine, a niti ova borilačka ikona, ali niti ostali sudionici zavšnice Grand Prixa, nisu dobili niti lipe honorara.

Cro Cop i ostali borci iz Zagreba ponovno nasamareni: K-1 i dalje dužan milijune, vlasnik se ne javlja!

Ukupni dug K-1 promocije i vlasnika Mikea Kima je debelo preko milijun dolara, a najveći dio kolača je trebao pripasti pobjedniku Cro Copu. Fight Site je u više navrata već pisao o dugu prema Londtu, Zhuravlevu i Poturku te smo donijeli izjave ovih uglednih sportaša u kojima opisuju agoniju koju su godinama prolazili da bi dobili svoj teško zarađeni honorar.

Stvar se ponovno aktualizirala prije otprilike godinu dana kada je K-1 organizirao dvije priredbe u regiji, najprije u Beogradu, a zatim i u Tuzli.

Iako su organizatori tvrdili da ovaj “novi” K-1 nema veze s onim starim koji je dužan honorare (što samo po sebi nema nikakvog smisla) ispostavilo se da to nije istina. Naime, vlasnik kompanije Mike Kim se pojavio u Beogradu, no nije bio jedini… Saznavši kako je Kim samo nekoliko stotina kilometara od njih u Beograd su se uputlili biši Cro Copov menadžer i čovjek čiji je Fight Channel bio hrvatski partner K-1 promociji na eventu u Zagrebu, Orsat Zovko, Mirko Filipović i Dževad Poturak. Malo je reći da su iznenadili Kima kada su se pojavili u beogradskom hotelu Astorija. Nakon podugačkog razgovora koji je trajao dugo u noć, vlasnik K-1 promocije je obećao trojci skorašnju isplatu duga te ih je zamolio da se još malo strpe.

Pogađate, Kim i K-1 nisu isplatili dug, a posljednjih mjeseci se ponovno ne javljaju Filipoviću i borcima te su prestali odgovarati na pozive, poruke i e-mailove. U međuvremenu organiziraju Grand Prix turnire u Tokiju kao da se ništa nije dogodilo.

Filipović se u četvrtak obratio svjetskoj borilačkoj javnosti i to na engleskom jeziku te je upozorio sve aktere borilačkog svijeta da se klone Mikea Kima te je ukazao ponovno da niti on, niti finalisti K-1 turnira, nisu dobili svoj novac.

Priopćenje koje je objavio uz fotografiju Mikea Kima, prenosimo u cijelosti.

“Dragi prijatelji borilačkih sportova… Ovo lice pripada Mikeu Kimu, vlasniku jednog od najvećih borilačkih brandova na svijetu – K-1. Osim što je vlasnik K-1, on je i profesionalni varalica. Nikada nije platio honorare borcima za nastup na K-1 Grand Prixu održanom 2013. u Zagrebu. Dao je toliko obećanja i uvijek je molio da pričekamo još malo. Ponaša se kao petogodišnje dijete sa svojim legendarnim objašnjenjima zašto još uvijek nije platio. Prošle godine u ovo doba sam ga  uhvatio u Beogradu te je dao obećanje da će nas platiti do 1. ožujka 2017. godine. Molio nas je da još malo pričekamo, a par mjeseci kasnije ponovno ignorira telefonske pozive i poruke. To je tipično za varalice i propalice. Sada se skriva njegdje u nekoj rupi u Koreji ili Kini.”

“Želim informirati sve K-1 borce i sve ljude u borilačkom sportu da ne ulaze u posao s ovim čovjekom. A svi vi koji se budete rukovali s njim, prebrojite prste nakon toga. Ja i borci koji su bili dio K-1 WGP-a bi bili zahvalni da se ovo prenese u koreanskim i kineskim medijima kako ne bi prevario druge…”


> I Londtu nisu platili: K-1 mi mi je dužan 300 tisuća dolara, zbog depresije se nisam borio 14 mjeseci
> Poturak: Vlasnik K-1 nas moli da stanemo s istupima, to će se dogoditi tek kad nam plati naš novac
> I Pavel Zhuravlev prevaren nakon zagrebačkog K-1 WGP Finala: Obećao mi je novac taj mjesec!
> Poturak pozvao borce na bojkot K-1 priredbi: Pokradeni smo, već sam pokrenuo tužbu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI