Cro Cop: Razapeli su me ni krivog ni dužnog!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.11.2015 09:37h Autor:

Mirko Filipović

Američka anti-dopinška agencija (USADA) suspendirala je Mirka Filipovića zbog kršenja anti-dopinških pravila na dvije godina, a to je potom potvrdio i UFC. Cro Cop je svoje viđenje ove odluke objasnio u izjavama za Novu TV.

Nakon što je stigla vijest da je službeno suspendiran na dvije godina, Cro Cop je na tu temu dao intervju za Novu TV. Filipović je suspendiran zbog korištenja hormona rasta, a kao razlog korištenje ove nedozvoljene supstance naveo je ozljedu ramena koja ga je na kraju prisilila da završi karijeri. Cro Cop je o svemu obavijestio UFC, a nakon toga je uslijedila istraga i određena je suspenzije.

"Istina da me ta agencija suspendirala i da su me razapeli ni krivog ni dužnog. Suspendirali su me na temelju mog telefonskog poziva jer sam rekao da imam težu ozljedu. To isto sredstvo je dopušteno pod pretpostavkom da sam ja njih nazvao", izjavio je Cro Cop za Novu TV.

Problem leži u činjenici što korištenje ove terapije nije prijavio na vrijeme jer da je poslao liječničko odobrenje, po kojem bi mu to bio jedini način da spasi rame, dobio bi dozvolu USADA-e koja ga je na kraju suspendirala.

"Bez veze, uopće ta suspenzija nije bila potrebna. Obavijestio sam UFC da sam ozlijeđen i da ne mogu, da je prevelika pauza od borbe s Gonzagom i da je moja mirovina moj konačni i jedini izbor. Nepotrebno je bilo.", dodao je Cro Cop.

"Ja od toga nemam ništa da ću biti snažniji, brži, jači… sve što ima veze s dopingom. No, meni je već neugodno opravdavati se. Nema smisla. Niti kome što dugujem osim navijačima i to samo zbog njih kažem, zbog ljudi koji su pratili moju karijeru i koji su me podržavali. Povukao sam se s velikim nizom pobjeda, super je bilo, nažalost dogodila se ta ozljeda. Bolje ozljeda nego poraz. Sam sebi se smijem da sam bio tako naivan, svako zlo za neko dobro. Ni više ni manje.", zaključio je Mirko Filipović.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI