Cro Cop priznao: Uzimao sam hormon rasta da bih zaliječio rame i nastupio u Koreji!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 12.11.2015 14:18h Autor:

Mirko Filipović

Mirko Filipović se preko svog službenog Facebook obratio javnosti zbog suspenzije koju mu je izdao UFC, a tiče se možebitnog pada na doping testu.  Cro Cop je priznao korištenje nedozvoljenog hormona rasta (HGH) u tarapeutske svrhe te tvrdi da je o svemu obavijestio UFC. Također u svom izlaganju kaže da je pristao svjedočiti pred Anti doping agencijom i sve im objasniti.

Njegovu izjavu vam prenosimo u cijelosti.

“Evo prvi dan mirovine i odmah problemi. Prvi sam valjda borac kojeg su suspendirali nakon odlaska u mirovinu. Valjda im je dobro došlo da na nekom poznatom vjezbaju strogoću.

Evo o čemu se zapravo radi. UFC je potpisao ugovor s USADA-om, Americkom antidopinškom agencijom koja će provoditi i koja od nedavno i provodi testiranja boraca. Morao sam ispuniti upitnik kao i svi borci te specificirati gdje sam i kada tokom priprema radi dolaska njihovih ljudi na testiranje. Kad su počeli problemi s ramenom, obzirom da klasične metode poput leda i masaža nisu pomagale, prešao sam na krvne plazme koju sam dobivao direktno u rame,  a uz to sam uzeo malu količinu hormona rasta radi bržeg zacjeljivanja.

Hormon rasta je na listi zabranjenih supstanci i to sam znao, ali nije bilo drugog načina da spasim rame, barem sam tako mislio. U kombinaciji s krvnom plazmom. Nažalost jedini lijek za rame je višetjedna pauza i mirovanje, ali očajnik se i za slamku hvata. Nakon 6 dana plazmi i hormona došli su me testirati, uredno sam dao uzorak krvi i urina i odmah sam obavijestio UFC o testiranju i da sam radi sanacije ramena uzeo malu količinu hormona rasta jer ništa drugo ne pomaže, a želio sam odraditi borbu pod svaku cijenu.

Jer ako budem morao otkazati borbu radi ramena, znao sam da je to kraj, jer je već proslo 8 mjeseci od zadnje borbe, a ja u ovim godinama čekati ne mogu 5 ili 6 mjeseci do iduće borbe. Niti su nalazi testiranja gotovi, niti sam siguran da će ista naći jer sam to uzeo svega nekoliko dana samo da spasim borbu i rame. Oni su nekakvu suspenziju odrezali i to samo zato jer sam im sam rekao o čemu je riječ, a koja nema nikakvog smisla jer sam se povukao i to radi ozljeda po cijelom tijelu, a kruna je bila ozljeda ramena.

Glupo je uopće spominjati da taj hormon samo tijelo luči i da se neka povišena razina može detektirati do 10 ak dana i da bi na borbi bio čist. To ne to poboljšava performanse u bilo kojem obliku, kao što to rade testesteron, razni steriodi ili anabolici, ali takva su pravila. Još u petak sam molio da ne otkazuju borbu i da želim nastupiti, nakon toliko muke i truda tokom priprema.

I da ću otići na saslušanje u Agenciju i reći o čemu se radi. I neka provedu testiranja uoči i nakon borbe i sve ce biti OK. Pet puta sam do sada samo u UFC-u testiran, zadnji puta prije i nakon zadnje borbe sa Gonzagom. I naravno da je uvijek sve bilo OK. Subotnji trening mi je bio zadnji u ovim pripremama i tu je rame otišlo do kraja. Magnet ponovljeni u ponedjeljak pokazao rupture mišića, oštecenje tetive i puno rame tekućine. I tu sam prelomio. I tu večer donio sam odluku da nemam snage vise boriti se s ozljedama te sam objavio prekid karijere. I to je to. A ovo prozivanje i suspenzije stvarno nemaju smisla. Iako moram reći da razumijem UFC i da se žele ograditi. Sad ce ispasti da sam uzimao nedozvoljena sredstva tj.doping, a to veze sa vezom nema. Ali sto je tu je, ne dao bog većeg zla.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI