Cro Cop: Postajem polako nervozan, još se ništa ne zna za K-1 finale!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 13.11.2012 11:42h Autor:

Mirko Filipović

Mirko "Cro Cop" Filipović se u svom posljednjem Facebook postu osvrnuo na prilično lošu situaciju s K-1 WGP finalom koje bi se trebalo krajem mjeseca prosinca održati u New Yorku.

Hrvatski borac je izrazio nezadovoljstvo s prilično neizvjesnom i nedefiniranom pozicijom u kojoj se nalaze čelnici K-1 Risinga. Još ranije ove godine najavljeno je održavanja turnira najboljih osam World Grand Prixa u New Yorku 26. prosinca, no čini se da od toga neće biti ništa. 

Tijekom mečeva u Tokiju prije mjesec dana pojavila se informacija da bi priredba u New Yorku trebala biti odgođena na mjesec dana, ali apsolutno nikakvih službenih informacija o tome još uvijek nema. To je zabrinulo Cro Copa, koji vjeruje da niti ostali borci nisu presretni ovakvim raspletom. Otprije je poznato da bi Filipović trebao nastupiti početkom veljače na Royal FC priredbi u brazilskom Rio de Janeiru što dodatno komplicira stvar.

"Moram priznati da sam razočaran činjenicom da se još ne zna ni mjesto ni vrijeme održavanja K-1 finala, što je blago rečeno neprimjereno. Treniram punom parom, u odličnoj sam formi i zaista sam spreman boriti se s bilo kime, ali niti su određeni parovi, niti mjesto i vrijeme održavanja finala. Objavljeno je da će to biti New York 26. prosinca, ali od toga najvjerojatnije nema ništa", smatra Mirko.

"Vjerujem da su i ostali borci jednako nervozni i da se takve stvari moraju znati na vrijeme, ali šta je tu je. Barem nemam nikakvih ozljeda i odlično treniram, već sad sam u odličnoj formi, tako da je bar to dobra vijest. Stvarno sam nabrijan i zaista mi je ogromna želja uzeti taj pojas i treniram kao životinja. Siguran sam da ću biti najspremniji od svih finalista kad se nađemo u turniru", uvjeren je naš borac.

Zovko: Ovo nije korektno prema borcima

Kakva je situacija s K-1 WGP Finalom upitali smo Cro Copovog menadžera Orsata Zovka koji nam je također potvrdio zabrinutost.

"Nažalost, nemam nikakvih konkretnih informacija o točnom terminu i mjestu održavanja turnira. Posljednjih nekoliko dana sam pokušao kontaktirati predsjednika promocije Mike Kima, no bezuspješno. Može se u kuloarima čuti da je priredba u prosincu u New Yorku otkazana, no to za sada nije službeno potvrđeno", objasnio nam je Zovko i dodao:

"Mi smo K-1 promociji ponudili organizaciju završne priredbe u Zagrebu i to za 29. prosinac. Nažalost, niti za tu ponudu nismo dobili odgovor – niti onaj pozitivan, niti negativan. Držali smo rezerviranu Arenu Zagreb do prije nekoliko dana, no sada je i za to prekasno. Ne znam na koji način novi vlasnici K-1 promocije misle dovršiti ovu sezonu, ali ovo kako se sada radi sigurno nije pravi put."

Ovakva neizvjesna situacija ne ide na ruku niti Filipoviću koji se marljivo priprema, a ne zna gdje i kada bi trebao nastupiti…

"Ne samo on, svi borci su usred priprema i spremaju se za priredbu koja je planirana 26. prosinca. To dakako uključuje i Cro Copa koji je zaista u vrhunskoj formi. Mirko si je već u glavi posložio namjeru da je ovo prilika za osvajanje vrijednog naslova, a kada niste sigurni kada i protiv koga se borite, onda se stvarno teško koncentrirati. Smatram da ovakvo ponašanje nije fer i korektno najviše prema samim borcima, ali i prema fanovima i publici koji čekaju priredbu", zaključuje Zovko.

Nakon svega viđenog i doživljenog od "nove" K-1 promocije, jasno je da se novi vlasnici nisu najbolje snašli u zahtjevnim ulogama. K-1 brand puno donosi, no jednako tako i zahtjeva mnogo truda, znanja i organizacijskih sposobnosti. Iako se prije nekoliko mjeseci činilo da je legendarna organizacija na pravom putu prema staroj slavi, sada je situacija upravo suprotna. Dojam je da tu više nitko ne zna "tko pije, a tko plaća".

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI