Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cro Cop podržao hvale vrijednu kampanju za spas napuštenih pasa "Biraj svoje bitke!" (FOTO) | Fight Site

Cro Cop podržao hvale vrijednu kampanju za spas napuštenih pasa "Biraj svoje bitke!" (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.02.2014 13:08h Autor:

Photo by Gordana Popović

"Biraj svoje bitke!" naziv je kampanje azila Dumovec kojoj su se priključili neki od najpoznatijih hrvatskih borilačkih imena. Prije svega svjetski kick boks i MMA "superstar" – Mirko "Cro Cop" Filipović, ali i mnogi drugi borci koji nastupaju na predstojećem Gloryjevom spektaklu u Zagrebe: Mladen Brestovac, Igor Jurković i Mladen Kujundžić Borci su snimili kampanju te pozirali sa psima spašenima od zlostavljanja koji su trenutno smješteni u azilu Dumovec.

"Fajteri", koji se trenutno intenzivno pripremaju za veliki Glory borilački spektakl koji će se održati 8. ožujka i održavaju i dva treninga dnevno, nije bilo teško odvojiti vrijeme i podržati ovaj plemeniti cilj. Nadaju se da će svojim primjerom ukazati na to da je zlostavljanje životinja neprihvatljivo.

Azil Dumovec je tijekom 2013. godine primio preko 600 pasa, a svi su završili u skloništu zbog loših uvjeta života. Bili su napušteni od vlasnika i ostavljeni sami na ulici, uzgajani za borbe pasa, ostavljeni na lancu, držani u lošim uvjetima bez hrane, vode, zaklona od nepovoljnog vremena ili bez mogućnosti druženja s ljudima i drugim životinjama. Mnogi od tih pasa nikad nisu imali priliku naučiti živjeti u zajednici s ljudima i drugim životinjama te često moraju na treninge socijalizacije. Psi koji su sudjelovali u kampanji su uživali u pažnji boraca, a kroz kampanju im se povećava šansa da će ih netko prepoznati kao svog idealnog kućnog ljubimca. Najpoznatiji hrvatski borac Mirko Filipović poznat je kao veliki ljubitelj životinja, mnogima je u sjećanju još njegova nedavna akcija putem Facebooka kada je tražio novi dom za napuštene pse.

Mirko Filipović je u naručju držao malenu Elsu koja je u poznim godinama ostavljena pred skloništem, i ustanovljeno je da je zlostavljana. Cro Cop je osvjedočeni ljubitelj životinja, velik broj je spasio sa ulice, a i sam je vlasnik nekoliko pasa.

Mladen Brestovac se na snimanju družio sa Thorom, psom spašenim od zanemarivanja, a ova dva velika momka su se vrlo brzo sprijateljila. Zahvaljujući kampanji, Thor ima velike šanse pronaći udomitelje, a za to može zahvaliti Mladenu Brestovcu.

Igora Jurkovića niti dva treninga dnevno niti loši zimski uvjeti nisu obeshrabrili da dođe podržati kampanju azila Dumovec 'Biraj svoje bitke!'. Ovaj snažan borac se raznježio kad je u ruke primio malenu umiljatu Floru koja je spašena od zlostavljanja, te mu nikako nije bilo jasno zašto bi netko ozlijedio tako maleno stvorenje.

Mladen Kujundžić je za potrebe snimanja doputovao iz Rijeke i usprkos intenzivnim treninzima pronašao vremena podržati ovaj plemeniti cilj. Ringo, pas koji je zaprimljen kao štene u azilu i već nekoliko godina čeka novi dom se brzo opustio pokraj smirenog Mladena, te mu je na kraju snimanja dao i šapu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI