Cro Cop otkrio plan za veliki revanš s Nelsonom i usput prokomentirao posljednji Fedorov poraz

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.02.2019 12:15h Autor:

Cro Cop vs. Roy Nelson

Mirko Filipović ove će nedjelje poletjeti prema SAD-u gdje ga 16. veljače čeka njegova 52. profesionalna MMA borba i drugi susret s protiv Roya Nelsona, američkog teškaša kojem će se pokušati osvetiti za poraz iz listopada 2011. godine.

Cro Cop će Bellator 216 priredbu u Uncasvilleu dočekati s najboljim nizom otkako je 2001. započeo s MMA dvobojima. Legendarni hrvatski borac u meč s ‘Big Countryjem’ ulazi s devet uzastopnih pobjeda.

“Ako Bog da, bit će i 10”, rekao je Mirko u intervjuu za Sportske novosti pa se okrenuo taktičkom pogledu na revanš:

“Morat ću pripaziti na sve. Pomalo je i nepredvidljiv. Može puno primiti, ide naprijed, baca udarce kojima pokušava rušiti. Ili “baci” udarac, pa se pokrije ili “baci” udarac kao fintu, pa se baci u noge. Vrlo je jak, odličan parteraš, crni pojas u jiu-jitsu. Vrlo je snažan. Treba oko njega puno raditi, “plesati”, nadboksati ga. To je plan. Tako skupljati bodove ako ne dođe prilika i prekidom to riješiti.”

Je li vam predstojeća borba na ikoji način značajnija od prijašnjih?

“Svaka je borba najznačajnija. Svaka ona koja vam neposredno slijedi, ta je najznačajnija. Posebno sada kada imam 9-0. Ne bih volio to iskompromitirati, svjestan sam i tog rizika. To je taj čar borbe, izazov, adrenalin koji me još uvijek privlači, drži i koji još uvijek volim. Bit će mi jasno žao kada ću jednom, a dolazi taj trenutak skoro, sve to morati napustiti. Ha, svjestan sam ljudske prolaznosti, prolaznosti vremena.”

Dotaknuo se 44-godišnji Filipović potom i nešto detaljnije te utrke s vremenom i pritom prisjetio izjave od prije godinu dana kada je rekao da se osjeća najbolje u karijeri.

“Da budem iskren. Oscilacije su sada puno veće nego su bile prije recimo 10 godina. Ima dana kada dođem na trening, sve me unaprijed boli. Ramena, tetiva u ramenu, noga… jednostavno, takav dan. Drugi dan kao da ničega prethodno nije bilo.”

“Dobro, ali to je dosta logično kada pogledate svoju dob. Pretpostavljamo da vam se takvo što nije događalo kada ste imali 25 ili 32 godine”, konstatirano je u razgovoru.

“Naravno da nije, i znam ja da je to prirodno i logično. Osjetim ja da imam degenerativnih promjena na tijelu, i na tetivama itd. Što se kondicije i same snage tiče, tu sam definitivno bolji nego prije. Vjerojatno jesam s godinama nešto izgubio na eksplozivnosti, brzini, ali sam dobio na fizičkoj snazi, iskustvu. Sve ima svoje. Eto, neki dan borba Fjodora Emelianenka. Čovjek je pao, a nakon udarca koji nije ni sjena onog što je nekad primao. Što želim reći… Ključno je biti fizički spreman. To je najvažnije. Fizička i psihička, ali ona psihička sprema za borbu proizlazi iz fizičke spreme. Kada znaš da si odradio dobar kamp, kad si dobar, jak, kad si se istestirao na treninzima s više sparing-partnera, onda jasno da imaš veće samopouzdanje u borbi.

“Spomenuli ste se malo Fedora, žalite iskreno što nije pobijedio, ovo mu je možda bio kraj karijere, no… Kako Mirko Filipović zamišlja svoj oproštajni meč? Mora li on nužno biti pobjednički?” – glasilo je iduće pitanje.

“Ne znam, a i teško je to reći. Realno, sad sam blizu ili na samom kraju svog puta. Ne znam ni sam koliko će još borbi biti. Hoće li to biti ova ili još jedna iza, ne znam. Ovisi kako ću se osjećati fizički. Mislim… ja se dobro osjećam, u perfektnoj sam kondiciji, mogu i špagu napraviti dan-danas i da ne duljim, ali tijelo mi je “izraubano”. To je čista biologija, pa i svi ljudi, tako i oni koji se nisu uopće bavili sportom, kada uđete u neke godine, prođete 45 ljeta… osjećate malo taj protok vremena. Osjećam ja one spartanske treninge kojima se još uvijek podvrgavam. Zato što ja to volim, bolje se osjećam, spariram s muškarcima od 30-ak godina, ali realno… sve se teže čovjek prisiljava na to”, zaključio je Cro Cop.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI