Cro Cop: Oduševljavaju me Dos Santos, Velasquez i Overeem!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.10.2012 13:03h Autor:

Cro Cop i Sefo

Mirko Filipović je u četvrtak gostovao na chatu portala Gol.hr gdje je ponovio planove za bližu budućnosti i nadolazeću 2013. koja je pred vratima.

No, najprije se kratko osvrnuo na borbu protiv Randyja Blakea preko koje se plasirao na finalni K-1 turnir planiran za prosinac.

"Borba možda nije bila najatraktivnija, ali s obzirom da je njegov stil čudna mješavina različitih stilova i što se dosta povlačio, da ne kažem bježao, udarao je neke bocne udarce u koljeno. To je po meni vrlo nekorektno, da ne kažem podlo. Očito je to po pravilima, ali ja nikada ne bih čovjeka tako udario. Da smo se borili u MMA-u, davno bih ga bacio na parter. Ovako se puno kreće i kreće da ga je teško uhvatiti. Izbjegavao je klinč. Ja ga volim, ali sudac nije dopuštao. To je prije bilo dopušteno, ali više nije. Neoprezno sam dobio onaj udarac. Ali bio sam spreman i odmah sam se skočio. Mislim da je to bilo nekorektno i da je sudac to trebao sankcionirati. Ali nema veze, nećemo sad kukati i plakati za prolivenim mlijekom", objasnio je Cro Cop i dodaje:

"U 2013. bih trebao odraditi najmanje četiri borbe. Dvije po kick boks, a dvije po pravilima slobodne borbe."

Na pitanje koliko se još planira boriti, on odgovara:

"To ovisi o zdravlju. Planiram potpisati ugovor s brazilskom organizacijom Royal FC. Četiri borbe. Dvije K1, dvije MMA."

Od ostalih pitanja možda su najzanimljiviji negovi stavovi o temama koje su trenutačno akutalne, poput one o ženama u slobodnoj borbi i UFC-u.

"Clint Estwood mi je najdraži glumac. Krajnjega bi kleknuo da se slikam. Veća mi je uspomena slika od autograma. Ali smatram da žene i borilački sportovi ne idu zajedno. Nisam gledao taj film. Što ću gledati neku ženskicu koja se bori", odgovara.

Je li cilj i povratak u UFC?

"Nisam o tome razmišljao. Cilj mi je uzeti K1. Naravno, ako budem mogao. Bit ce krvav i težak turnira. Tri su borbe u jednoj večeri. Treba izbjeći ozljede", zaključuje Cro Cop koji priznaje da ga oduševljavaju borci poput Juniora dos Santosa, Caina Velasqueza i Alistaira Overeema.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI