Cro Cop odbio nekoliko basnoslovnih ponuda: “Odlazim sretan, zadovoljan i ispunjen, odlazim kao pobjednik!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 04.01.2017 15:00h Autor:

Mirko Filipović (Instagram)

Mirko Filipović je još jučer najavio kraj karijere prilikom gostovanja na Dnevniku Nove TV. Legendarni Cro Cop tek je ostavio mogućnost odrađivanja oproštajne borbe u Japanu, no i sam je naglasio kako će veliku ulogu u realizaciji takvog plana odigrati njegova borba s ozljedama.

Nakon što smo ga čuli preko TV ekrana, Mirko je osjetio potrebu i da se svojim fanovima obrati preko Facebook profila. U dugoj i detaljnoj objavi, Cro Cop otkriva kada bi mogli gledati njegovu oproštajnu borbu, ali isto tako ističe da nema ništa protiv toga da nastup na Rizinovom Grand Prixu bude njegov posljednji, jer, kako i sam kaže, odlazi kao pobjednik, sretan, zadovoljan i ispunjen.

“Dragi prijatelji i svi vi koji ste pratili moju karijeru, želim vas obavijestiti, kako sam i rekao sinoć u Dnevniku Nove TV da je RIZIN GP bilo moje posljednje natjecanje.

Nažalost, zdravlje mi je narušeno i nisam više u stanju pratiti ubitačan ritam i super naporne treninge koji su nužni za bavljenje bilo kojim sportom, a kamoli slobodnom borbom. Koljeno mi je teško oštećeno i puni se nekavom tekućinom nakon svakog napornijeg treninga, a takav je svaki. Čeka me peti operacijski zahvat na koljenu i deseti ukupno, a točnu metodu kojom će se pokušati sanirati znat ću tek za nekoliko tjedana nakon što obavim magnetnu rezonancu. Na desnom koljenu su već prije 8 godina otišli križni i kolateralni ligamenti, meniskus koji je izvađen, a uoči ovih zadnjih priprema je stradala i hrskavica. I koljeno više ne može trpiti krvave treninge, a ni ja, da budem iskren.

Tokom ovih priprema išao sam preko granica boli da odradim pripreme kako sam ih zacrtao i da budem spreman kako treba. Zadnja 4 tjedna nisam mogao više ni trčati od bolova u koljenu i više ne želim punktiranja koljena na kraju svakog tjedna ni opekline od leda koje imam po tom koljenu jer ga moram posle svakog treninga lediti. Mučno je to, ali zainatio sam se i rekao da moram osvojiti Rizinov turnir i otići kao šampion, a to je neprocjenjivo. U zadnjih par dana dobio sam nekoliko basnoslovnih ponuda, ali sam se zahvalio na svima. uvijek sam govorio da ću trenirati i boriti se dok mi treninzi budu predstavljali zadovoljstvo, ali više zaista ne mogu. Tijelo mi je izraubano od krvavih treninga i nema smisla ići dalje. Na kraju krajeva treba misliti na zdravlje i na život koji je ispred mene.

Rekao sam da bih volio odraditi oproštajnu borbu u Japanu i to bi bilo sjajno, naravno, ukoliko uspijem sanirati koljeno da može izdrzati jos jedne pripreme, ali to je jako upitno. To bi bilo eventualno moguće tek u drugoj polovici godine, ali i da se ta borba i ne dogodi odlazim sretan, zadovoljan i ispunjen. Odlazim na najbolji mogući način, kao pobjednik, a to je neprocjenjivo.

Nažalost, mnogi veliki šampioni nisu imali tu privilegiju i zadovoljstvo jer nisu znali kad treba stati i otišli su s nizom poraza, koji ne umanjuju njihovu veličinu i postignuća, ali ostavljaju gorak okus. Mislim da je ovo najbolji trenutak za odlazak i zato sam posebno sretan, jer otići kao pobjednik, vjerujte nema cijenu! Hvala svima od srca na podršci u mojoj evo 20 godina dugoj karijeri i hvala na svakoj poruci i toploj riječi koju ste mi uputili”, napisao je Filipović.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI