Cro Cop: Niti za 130 milijardi dolara ne bih prestao trenirati!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.07.2013 15:13h Autor:

Photo by Fight Channel (Ivana Kaurloto)

Cro Cop ne odmara, nego ovih dana naporno trenira u svojoj istarskoj bazi – Puli. Moglo bi se reći da mu je nakon Zagreba i Privlake, Pula sada treći dom jer je tamo sagradio veliku kuću gdje provodi slobodno vrijeme, ali se i redovito priprema za mečeve.

"Pulu sam izabrao jer i ovdje mogu žestoko trenirati, dok supruga, djeca i moja mama mogu uživati u morskim čarima. Ovdje imam Mikea Benčića, sjajnog trenera za parter i specifičnu snagu, ali i Stipu Drviša, bivšeg svjetskog prvaka, idealnog za moje boksačke treninge", izjavio je Mirko Filipović za Večernji list.

Hrvatskog borca u studenom čeka veliki ispit u obliku Aleksandra Emelianenka. Bit će to i Cro Copov povratak slobodnoj borbi nakon odrđene vremenske pauze i osvajanja K-1 WGP-a. Zato doslovce spartanski trenira iako prave pripreme za Rusa kreću tek u rujnu…

"Ovo je nešto potpuno suprotno od onoga što moja mama misli da bi bio najbolji odmor za mene, da spavam do 10 sati, da se kao prebijena mačka odvučem na plažu, da tamo crkavam, da ručam pa se opet odmorim i u 16 opet na plažu", objašnjava Mirko i dodaje:

"Da mi sada netko kaže: živjet ćeš kao kornjača s Galapagosa 400 godina i na račun će ti biti uplaćeno ono što Bill Gates i Carlos Slim imaju zajedno, a to je oko 130 milijardi dolara, ali pod uvjetom da više ne smijem trenirati, odbio bih. Eto koliko ja volim trenirati i koliko me to čini sretnim."

Mirko je otkrio tko mu je trenutačno inspiracija prijatelj i suborac Mike Benčić.

"On je prvak u izmišljanju i izvođenju vježbi snage. Mike je u trenažnom smislu "zec", onaj koji daje tempo utrci, no koji je brži od šampiona. Meni je cilj njega pratiti, ne biti bolji od njega jer ja to ne mogu. Čovjek ima 48 godina, a ispred mene je neki dan napravio 55 zgibova. Čovjek je zvijer, bez ikakvih preparata. Po njemu najbolje vidite što znači snaga volje i koliko trening utječe na našu psihu. Slične treninge u Zagrebu radim s Marijem Mlinarićem, pašu mi oba, dobro ih je kombinirati", zaključuje Mirko za Večernji list.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI