Cro Cop: Nekad je motiv bio novac, sad samo želim pobjedu!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 22.01.2015 11:00h Autor:

Mirko Filipović

Povratak Mirka Filipovića u UFC i dalje je glavna tema razgovora ljubitelja MMA borbi u svijetu, a naravno i u Hrvatskoj. Cro Cop je za Dnevnik Nove TV objasnio što očekuje od povratak u najjaču svjetsku MMA promociju.

Nakon što je posljednjeg dana 2014. lijevim high kickom došao do pobjede protiv Satoshija Ishiija i tako obranio naslov IGF prvaka Cro Cop će imati priliku ponovo potvrdi svoju vrijednost u UFC-u.

„Zadovoljan sam, da nisam zadovoljan ne bih ušao u suradnju“, izjavio je Cro Cop za Dnevnik Nove TV kako prenosi Gol.hr.

„Motiv se zna, prije no što okačim rukavice o klin, jer neću se ni ja vječno boriti, želio bih odraditi nekoliko uzvrata. Ti ljudi koji me zanimaju nastupaju u UFC-u. Želim to, osjećam se odlično. Da ne vjerujem da mogu u tim borbama pobijediti ne bih se u to upuštao“, izjavio je Mirko Filipović nadajući se revanšima protiv boraca protiv kojih je doživio najteže poraze u svojoj karijeri.

U UFC-u je ostvario 4 pobjede i 6 poraza. Bolji je bio od Pata Barryja, Mustaphe Al Turka, Eddieja Sancheza i Anthonyja Perosha, a šest poraza doživio je protiv Juniora Dos Santosa, Gabriela Gonzage, Franka Mira, Brendana Schauba, Cheicka Konga i Roya Nelsona. Meč protiv Nelsona bio mu je posljednji u UFC-u, a održao se u listopadu 2011. na UFC-u 173. Prva borba bi se trebala održati u travanj. Gdje i protiv koga još nije poznato. Točnije još nije otkriveno.

„S velikim zadovoljstvom ulazim u cijelu priču, za razliku od prvog pa i od drugog puta. Mislim da je tada motivi bio isključivo novac i egzistencija. Sada to više nije slučaj, zaista želim pobjedu više no išta. Više bih volio pobijediti gratis, nego da mi deset puta podebljaju ponudu, a da na kraju izgubim“.

Iako je u 40. godini novi povratak u UFC dovoljno govori da pripada svjetskoj elite u slobodnoj borbi.

„Kad čovjek živi životom kao što ja živim, kad je profesionalac kao što sam ja, kad trenira kao ja, kad pazi na svaku sitnicu od prehrane do toga što će popiti, onda su godine samo broj“, poručio je Cro Cop.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI