Cro Cop: Ne smijem podcijeniti “Baruta”, pokušat ću ga završiti boksom

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 30.12.2016 10:14h Autor:

RIZIN

Jučerašnjom pobjedom nad Muhammedom “King Mo” Lawalom, Mirko Filipović je vjerojatno prošao najveću prepreku na Rizinovom turniru u Japanu. Tehnički nokaut u drugoj rundi Cro Copu je osigurao polufinalni obračun s Kaidom “Baruto” Hoovelsonom.

Estonski div “Baruto” tehnički nije velika opasnost za prekaljenog hrvatskog veterana, ali njegove ekstremne dimenzije u kombinaciji s iskustvom u sumo hrvanju čine ga potencijalno opasnim za bilo kojeg čovjeka i Filipović je toga itekako svjestan.

“S njim će biti nezgodnije, ako završi na meni, no ja mu neću dopustiti da me sruši. Moram ga pokušati završiti boksom. Čovjek ima dva metra i 180 kg, ali i tešku ruku, no po borilačkoj vještini on je početnik u usporedbi sa mnom. No, njegovi gabariti, masa i snaga ne smiju se podcijeniti. Uostalom, sjetite se kako je svojedobno u kickboxing borbi Bob Sapp sa svojih 160 kg pobijedio briljantnog tehničara Ernesta Hoosta”, komentirao je Filipović svog idućeg protivnika.

Polufinalni susreti, kao i finalni obračun za pobjednika turnira održat će se 31. prosinca u Saitama Super Areni u Tokiju. Ako prođe “Baruta”, Filipović će se u finalu obračunati s pobjednikom meča Valentin Moldavski vs. Amir Aliakbari.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI