Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cro Cop najavio kraj karijere: Ovog puta sam ozbiljan, zdravlje mi više ne dozvoljava da se borim | Fight Site

Cro Cop najavio kraj karijere: Ovog puta sam ozbiljan, zdravlje mi više ne dozvoljava da se borim

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.01.2017 22:09h Autor:

Mirko Filipović (screenshot)

Mirko Filipović gostovao je u programu Nove TV, gdje je najavio kako je ovog puta definitivno završio karijeru, ostavivši tek mogućnost oproštajne borbe u Japanu. Osim toga, prokomentirao je sve što se dogodilo u Japanu tijekom turnira.

Filipović je prvo upitan o tome što će se sada događati s njegovom karijerom i životom te kako gleda na cijelu situaciju. Rekao je nešto što nismo čuli po prvi puta, no ovoga puta kaže kako je stvar sigurna.

“Potpisao sam ugovor na 15 borbi s Rizinom! Šalim se naravno, ovo je definitivno moje posljednje veliko natjecanje, moj posljednji turnir, definitivno je to kraj moje karijere. Imam zdravstvenih problema i ne mogu više. Jedino ostaje opcija neke oproštajne borbe, no to tek ukoliko saniram ozlijeđeno koljeno. Nikad više ne želim proživljavati ono što sam proživljavao tijekom priprema za ovaj turnir. Meni su 43 godine i ja sam što se tiče sporta dao svoje. Znam da sam već više puta govorio kako završavam karijeru, no ovo je sada uistinu kraj.”

Onda se prisjetio trenutka nakon pobjede nad Amirom Aliakbarijem i sponzajom kako je osvojio turnir za koji se teško pripremao te za koji je prošao kroz nevjerojatne zdravstvene tretmane.

“Bio sam sretan i ponosan, prvo na sebe, a nakon toga na svoju ekipu. Iako je ovo individualni sport, ja bez svoje ekipe ne bih ništa mogao. Svi su oni dali obol ovom uspjehu. Odradio sam vrhunski kamp, vjerojatno najbolji u svojoj karijeri, jer sam znao da će mi ovo biti posljednji turnir. Na kraju nije moglo ispasti bolje.”

Do sada je već govorio kako je gotov, no nije bilo lako. Zov ringa ili kaveza je uvijek presudio. Ipak, više niti on nije mlad i neke stvari nisu kao prije.

“Bit će teško, to je sigurno. Ljudi su me znali zafrkavati zbog toga koliko sam se puta umirovio pa vraćao, no ja sam obećao svojoj obitelji da je ovog puta gotovo. Jednostavno ne mogu više, previše je tu stresa i ja sam toga svjestan.”

Dakle, što će Mirko Filipović onda raditi kao “sportski umirovljenik”, tj. hoće li i dalje ostati u sportu?

“Dijelom ću sigurno ostati u sportu, raditi ću s mladim talentima. S dečkima poput Delije, Milinkovića ili Stošića, s kojima sam sparirao u ovim pripremama. Ja ću trenirati i dalje, kao što sam uvijek trenirao, ali trening je sastavni dio mog života i ne mogu bez toga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI