Cro Cop: Miočić mi dolazi pomoći oko priprema, ima sve uvjete postati prvak!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.01.2015 13:40h Autor:

Photo by Fight Site

"Kod nas se sportaša sa 35 godina otpisuje u staro željezo, a u mojem slučaju 40 godina je samo brojka, jer živim sportskim životom od prvog dana karijere. Uostalom, nije pitanje imate li 40 godina, nego kako ste ih proživjeli. A ja ne pijem ništa osim cijeđenih sokova i vode, ne pušim, ne "noćarim" i treniram gotovo svaki dan. U krvavim i napornim treninzima uživam, baš kao i u naletu adrenalina u borilištu, a na neki čudan način volim i stres koji se pojavi u danima prije borbe", poručuje Filipović u intervjuu za Večernji list koji je dao povodom trećeg potpisa ugovora za veliki UFC.

Cro Cop je otkrio da se u 40-oj osjeća vrlo dobro, a to je posljedica sportskog života.

"Sada sam u najboljoj poziciji u karijeri jer sam financijski potpuno stabilan. Iako se neću boriti besplatno, u ovo sam ušao iz vlastita zadovoljstva i radi nečega što zaista želim. Prije odlaska u mirovinu želim odraditi uzvrate izgubljenih borbi koje me peku, koje sam poželio istog trena. A gubio sam ih i zbog ozljeda i operacija, prihvaćanja u posljednji tren bez dovoljno spremnosti i slično. Ne kažem da ću u tim borbama sada pobijediti, ali, vjerujte mi, bit ću u najboljem mogućem stanju i borit ću se kao nikada. Osim toga, da ne vjerujem da mogu pobijediti, u to se ne bih upuštao. Trenirat ću posebno inspiriran", dodao je Mirko.

Zna se da je Cro  Cop razmišljao i o ponudi Bellatora, no na koncu se odlučio na UFC… Razloga je nekoliko!

"Na stolu sam imao vrlo korektnu Bellatorovu ponudu, no UFC-ova ponuda bila je bolja i intrigantnija, omogućuje mi borbe koje želim, s onima koji su me pobijedili. Čak i da izgubim te borbe, neću žaliti jer ne želim graditi novu karijeru nego odraditi borbe koje me iznimno zanimaju, i to pod okriljem vodeće svjetske organizacije što UFC jest", kaže legendarni udarač.

Uoči nastpa u travnju će promijeniti jednu bitnu stvar. Pripremat će se s MMA borcima, a ne s kick boksačima kao do sada. Veseli činjenica da je jedan od njih i drugi Hrvat u teškoj diviziji – Stipe Miočić.

"Ne mogu reći da mi netko poput Mladena Brestovca nije puno pomogao, on je vrhunski kik-boksač i bezbroj puta smo sparirali, no toliko se poznajemo da ni ja ni on više ne možemo tako napredovati. Dosad sam imao specijaliste za boks, kik-boks i borbu u parteru, a sada ću morati više sparirati s kompletnim MMA borcima.

"Kontaktirao sam sa Stipom i rekao mi je da bi, dopusti li mu raspored, vrlo rado došao na dva tjedna sparinga. Kompletan je borac koji ima sve uvjete da bude prvak. Osim njega, pokušat ću na sparing dovesti još vrhunskih MMA boraca", zaključuje Cro Cop za Večernji list.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI