Cro Cop ljut zbog blokade: Koje filmove gledaju likovi iz osiguranja?!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 27.04.2016 10:08h Autor:

Mirko Filipović

Dolazak turskog predsjednika Tayyipa Erdogana u Zagreb nije baš previše oduševio građane. Pretjerane sigurnosne mjere zakomlicirale su promet i kretanje po gradu, a uz neke zatvorene prometnice grad je također prepun policije. Svoje “oduševljenje” situacijom nije mogao sakriti ni Mirko Cro Cop Filipović. Legenda hrvatskog sporta putem Facebooka je ostavila podužu poruku u kojoj kritizira način na koji je organizacija Erdoganovog posjeta zagorčala život Zagrepčanima.

“Volio bih znati što je Erdogan mislio dok se vozio od aerodroma prema centru Zagreba, dok je gledao potpuno praznu cestu po kojoj ga voze i policajce koji od sinoć stoje na trasi kojom prolazi a sve njemu u čast, i volio bih znati kome je uopće palo na pamet blokirati cijeli grad, napraviti kaos u gradu i potpuno nepotrebno maltretirati stanovnike Zagreba i to samo radi dolaska jednog stranog državnika. Potpuno nepotrebno i potpuno zastario način osiguranja i preskup uz sve to. Ali neka vidi raja demonstraciju sile, a i neka se malo Erdoganu digne perje. Blokirati potpuno trasu prolaska, toliku policiju izvući nepotrebno na cestu i maltretirati svoje sugrađane, dragi ‘eksperti’ iz Mup-a, to se jednostavno ne radi. To kako bi pojedinci opravdali svoje nepotrebno postojanje i svoje plaće, pa onda izmišljaju ovakve stvari da se vidi da nešto rade druga je stvar. Po toj logici Berlin, Paris, London ili Bruxelles bi non stop bili pod blokadama.

I pitajte nekog našeg premijera ili predsjednika kada su tako nešto doživjeli? Možda i jesu u nekoj pripizdini, ali u nekoj normalnoj zapadnoj zemlji sigurno ne. Praksa je da kad naš predsjednik ili premijer dođu u stranu zemlju, na aerodromu ih dočeka vozilo našeg veleposlanstva i nekoliko motorista koji voze ispred njih i blokiraju promet po dolasku u raskršće dok se ne prođe i sve dalje teče normalno. A u boljoj varijanti ih uz motoriste prati i jedno ili dva vozila policije. A mi? Blokiramo cijeli grad, na trasi prolaska postrojeni policajci, deseci vozila i motorista u pratnji, parkirane automobile na trasi pauci premještaju!? U centar grada se ne može! Nemoš vjerovat. U goroj varijanti kad dolazi američki predsjednik još su snajperisti po cijeloj trasi, vare se šahtovi a ljudi ne smiju na vlastite balkone izaći ukoliko gledaju na cestu kojom oni prolaze. To što se ovaj vozi u limuzini kojoj ni protuoklopno oružje ne može ništa i to što uvijek idu 2 identične limuzine u koloni 30-ak auta i ne zna se u kojoj je predsjednik nema veze.

Ali hajde još za Amere kužim, dolazi gazda svjetski i rajo kuš. Njihovo osiguranje određuje takav protokol. Nepotrebno naravno i oni to znaju, ali neka se zna tko dolazi. Ali turski predsjednik? Nemam riječi. I kad Kolinda nešto slično doživi u Istanbulu ruku u vatru dam. I sve ovo da bi se zaštitio strani državnik? Koje filmove gledaju likovi iz osiguranja? Postoje dronovi koji mogu exploziv nositi, dalekometni snajperi i x čuda, i ne treba ljudima zagorčavati život i maltretirati ih nepotrebnim demonstracijama sile. I podrška nesretnim policajcima, a posebno mom frendu Sreletu koji sinoć od ponoći nepotrebno dežuraju i cijelu noć stoje na trasi ceste”, napisao je Filipović.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI