Cro Cop kod Helwania potvrdio mirovinu i otkrio: Najviše će mi nedostajati trening kampovi

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.01.2017 23:19h Autor:

Mirko Filipović

Mirko Filipović bio je gost u showu MMA Houru najpoznatijeg svjetskog MMA novinara, Ariela Helwania, a tamo je još jednom potvrdio mirovinu, no i otkrio što će mu najviše nedostajati nakon završetka karijere.

Svi znaju kako Mirku Filipoviću ovo nije prvi puta da objavljuje kraj karijere, no i sam Helwani je rekao kako mu sada u potpunosti vjeruje, posebno jer u njegovom glasu čuje jedno zadovoljstvo. Cro Cop je još jednom to i potvrdio, ispričao je sve o ozljedama koje ga prate te terapijama koje su ga pratile kroz kamp, ali nije zaboravio navesti još jedan bitan razlog:

“U meni će uvijek biti vatre, to ne može nitko izbiti iz mene, no nekada moraš reći da je dosta. Obitelj je također veliki faktor u tome, jer ne želim doživjeti da moj sin gleda kako me netko nokautira i završava na podu kao što sam ja napravio King Mou ili Aliakbariju. Previše je tu stresa, ne samo za mene nego za cijelu obitelj.”

Cro Cop je američkoj MMA publici objasnio cijelu situaciju s Wanderleiem Silvom te kako se osjećao oko toga, spomenuo je najteže pripreme u karijeri, ali i ono što mu znači Japan i borba pred fanovima u svojoj drugoj domovini. Zanimljivo je bilo pitanje što sada planira raditi u životu, no i što će mu najviše nedostaje iz života profesionalnog borca:

“Ne znam što ću raditi u životu, osim što ću sigurno ostati u sportu jer me to usrećuje i ne mogu zamisliti dan bez treninga. Neću biti trener u klasičnom obliku, niti sam osoba koja ima strpljenja pokrenuti svoj klub. Imam te momk, njih nekoliko, kojima želim dati nešto svog iskustva. Također, ostati ću u sportu kroz seminare, za koje do sada nisam imao vremena odrađivati ih, a to je nešto što me zanima i što me veseli. A od ovoga svega će mi najviše nedostajati trening kampovi, što će neke začuditi. Ali, to je vrijeme kada se družim sa svojom ekipom. Teško treniramo, no tu je puno šale i zabave. Tada se svi okupimo, jer dolazimo iz različitih dijelova države i provodimo vrijeme skupa. Zato će mi to najviše nedostajati.”

Upitan je još o velikom broju fanova koji su ga pratili kroz dvadesetogodišnju karijeru i tu nije mislio samo na hrvatske i japanske, nego na MMA fanove iz cijelog svijeta, koji su zapravo sport zavoljeli kroz Mirkove borbe:

“Svjestan sam podrške koju sam imao kroz cijelu karijeru, nekada sam se pitao čime sam to zaslužio. Nevjerojatno je bilo slušati kako fućkaju mom protivniku, a mene dočekuju s ovacijama. Mogu samo navesti sada primjer iz Japana. Publika je fućkala Barutu koji živi u Japanu i koji je superzvijezda tamo te perfektno govori japanski. Nevjerojatno je bilo to vidjeli i nisam mogao vjerovati da se to događa. Ne mogu se do kraja zahvaliti svim mojim fanovima, koji su mi pružali podršku kroz cijelu moju karijeru. Uvijek sam osjećao tu podršku i to je nešto posebno. Još jednom bih zahvalio svima koji su me podržavali kroz cijelu moju karijeru.”

I mi mu vjerujemo kako je ovoga puta uistinu rekao da je dosta, a i nije mogao odabrati bolju način za zahvaliti se svima koji su bili uz njega, uz Mirka Filipovića, pravu istinsku legendu ovog sporta, što mu je i Ariel Helwani večeras više puta naglasio.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI