Cro Cop: Kad više ne mogu nositi kockaste gačice onda je ovako možda i najbolje!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 11.11.2015 10:21h Autor:

Mirko Filipović

Nakon što je objavio kraj karijere Mirko Filipović je svoju odluku objašnjavao brojnim medijima, a zanimljiv je intervju dao za Jutarnji listi.

U razgovoru za Jutarnji list, Crop Cop je potvrdio da je njegova odluka o završetku karije konačna jer tijelo jednostavno više ne izdražava sve napore koje donose pripreme.

"Spremao sam se za novu borbu, no tijelo više ne odgovara, rame mi je potrgano, imam rupture, ozlijeđena mi je tetiva, aduktor, mišići su mi ‘u crvenom’, tekućina mi se skuplja u tijelu. Imam titanijski ‘šeraf’ u lijevoj ruci, nosit ću ga i u grob. Proteklo je previše od zadnje borbe, punih osam mjeseci, i teško mi se dovesti u stanje koje bi mi garantiralo da ću preživjeti borbu. Iza mene su četiri operacije koljena, bezbroj ozljeda. Bio sam u specijaliziranoj klinici u Münchenu kamo dolaze Usain Bolt, Kličko, mnogi veliki nogometaši, i dobivao koktele lijekova. Cijelo sam ljeto zapravo proveo u liječenju. Nakon meča s Gonzagom danima nisam mogao hodati i stati na nogu.", izjavio je Mirko Filipovića za Jutarnji list.

"Odluka je konačna, ne dugujem nikome ništa i odlazim čista srca. Nisam uopće praznovjeran na bilo koji način, no možda je tako i najbolje. Trebao sam se tući opet u UFC-u koji je s Reebokom potpisao takav ugovor da svi borci moraju biti uniformirani i ne bih se smio tući u svojim kockastim gaćicama. Nakon što sam svaku borbu odradio u takvoj ‘odori’, možda je i bolje tako. Tako je htio Bog ili neka viša sila i u tome vidim neku simboliku. Ne razmišljam o tome koja mi je borba najslađa, koji mi je poraz najteži. Svaki je poraz težak, svaka pobjeda slatka, usponi i padovi su sastavni dio sporta. Drago mi je ipak što sam se oprostio pobjedom na Fight Nightu u Krakowu protiv Gabrijela Gonzage kojem sam vratio za onaj teški poraz."

O tome kako će mu život izgledati sada kad se povukao u borilačku mirovinu Cro Cop je rekao:

"Ne znam što ću u životu raditi, no razmišljanje o tome je slatki problem. Prvo ću se odmoriti, neću raditi baš ništa. Ne zanima me biznis, ne zanima me politika, neću se baviti trenerskim poslom iako ću dati sve da pomognem nekim perspektivnim klincima. Raduje me ipak da neću nakon toliko godina biti u ubitačnom režimu. To mi je uvijek bilo najteže. Koliko sam se samo puta ujutro prerano dizao na trening, vani hladno, mrak, kiša, snijeg, a ti se moraš ‘ubijati’ i onako pospan, još se nisi probudio, dižeš puls na 170. Završi jutarnji trening, odmoriš se malo, ručaš pa slijedi drugi još teži trening. Ljudi teško mogu i zamisliti kakav je to permanentni stres. Ne znam, probat ću možda pronaći čar u pecanju na svojem Bosutu. Ići ću u svoju Privlaku… Znam samo da neću prestati trenirati, ali jednom dnevno kad to budem želio. Tijelo mi je ovisno o treningu, ali sada ću to raditi strogo iz gušta.", zaključio je Cro Cop u razgovoru za Jutarnji list.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI