Cro Cop i Wanderlei na plakatu (FOTO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 29.09.2016 16:54h Autor:

Screenshot

Mirko Filipović i Wanderlei Silva su proteklog vikenda, vrlo vjerojatno ranije amenovani od strane Rizin FF-a, odmah nakon dvoboja Cro Copa i Hyun Man Myunga pred milijunskim auditorijem dogovorili treći međusobni dvoboj. Bilo je tu razgovora s čelnicima japanske promocije koji su se pojavili također u borilištu. Bio je i traženja odobravanja publike pljeskom, sve u svemu dosta toga je podsjećalo na bizarnost japanske MMA scene koju smo pomalo već zaboravili, a koja nam je nedostajala.

Tako će slavni dvojac unatoč pravilima koja su postavljena prije samog početka natjecanja praktički delegiranim ždrijebom već u četvrt finalu Grand Prixa međusobno ukrstiti rukavice. Prvi njihov dvoboj se dogodio na Prideu 20 u travnju 2002, a završio je neodlučeno. Nije to bio pravi MMA meč već hibridan dvoboj koji je bio nekakvo prelazno razdoblje Filipovića prema slobodnoj borbi. U drugom dvoboju je Cro Cop doslovno uništio slavnog Brazilca pogodivši ga “high kickom” koji je zauvijek našao svoje mjesto na high light špicama MMA sporta. Radilo se o legendarnom Grand Prixu 2006.

Iako je već u ringu sve načelno dogovoreno, a publika je pljeskom amenovala igrokaz koji se dogodio pred njihovim očima, nije bilo sasvim jasno je li meč gotova stvar ili nije. Službena potvrda je stigla nešto kasnije, a onda i poster (fotografija) koja je zapečatila čitavu stvar.

Zanimljivo, obojica su u Japanu završila zbog problema s uporabom nedopuštenih sredstava. Wanderlei je dobio nerazumno veliku suspenziju od strane Atletske Komisije Nevade koja traje čak do 2017. godine radi navodnog izbjegavanja nenajavljenog doping testa. Prvotno je doživotno suspendiran, ali je nerazumna kazna kasnije smanjena. U nedostatku posla na američkom kontinentu, “Ubojica sjekirom” je sreću potražio u Zemlji izlazećeg sunca gdje je stvorio ime. Slično je bilo i s Mirkom. Cro Cop je sam priznao uporabu hormona rasta (HGH) te je na temelju priznanja, unatoč kasnijem čistom testu, suspendiran od strane Atletske Komisije. U nemogućnosti da konzumira ugovor s UFC-om, Filipović je također sreću potražio u Japanu.

Dvoboj Cro Cop vs. Silva III će se održati 29. prosinca u otvorenoj kategoriji, a format dvoboja je na dvije runde.

cc233223

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI