Cro Cop i ostali borci iz Zagreba ponovno nasamareni: K-1 i dalje dužan milijune, vlasnik se ne javlja!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 04.12.2017 12:33h Autor:

Mike Kim i legendarni Cro Cop

15. ožujka 2013. godine u Zagrebačkoj Areni Mirko Filipović je svladao Jarella Millera, Pavela Zhuravleva i na koncu Ismaela Londta postavši K-1 World Grand Prix šampion. Morao je pobijediti tri protivnika u istoj večeri i odraditi devet rundi da bi stigao do jednog od najvećih uspjeha u profesionalnoj karijeri, a svakako najvećeg u onoj profesionalnog kick boksača. Od tada je prošlo četiri i pol godine…

Ekskluzivno: Zovko, Cro Cop i Poturak iznenadili vlasnika K-1 kasnonoćnim sastankom u Beogradu

S obzirom da je ista japanska promocija prije desetak dana u legendarnog Saitami organizirala K-1 World Grand Prix u teškoj kategoriji (ali do 100 kilograma) na kojem je slavio jedan drugi hrvatski borac Antonio Plazibat, a da im je to bio već šesti Grand Prix organiziran u 2017. godini, odlučili smo provjeriti je li Filipović napokon dobio svoj honorar za osvojeni Grand Prix iz 2013. Podsjećamo kako je Cro Cop prevaren od strane organizatora i vlasnika kompanije Mikea Kima, baš kao i finalist Surinamac Ismael Londt te polufinalisti Pavel Zhuravlev i Dževad Poturak. Svi su ostali prevareni i nasamareni od strane nekoć ugledne borilačke promocije koja jednom bila sinonim za čitav jedan sport…

Naime niti Filipović, niti ostali borci iz Grand Prixa, unatoč opetovanim obećanjima nikada nisu primili svoje honorare koji u ukupnom zbroju iznose više od milijun dolara, odnosno više od 6 milijuna kuna. Jedini koji se uspješno naplatio za nastup u Zagrebu je bio Marokanac Badr Hari koji je novac tražio unaprijed sumljajući u poštenje Kima i K-1 promocije. Ostalim borcima su honorari bili obećani za nekoliko dana, pa zatim za nekoliko tjedana da bi u jednom trenutku čelnici promocije jednostavno nestali i prestali odgovarati na upite i molbe. Stvar se ponovno aktualizirala prije otprilike godinu dana kada je K-1 organizirao dvije priredbe u regiji, najprije u Beogradu, a zatim i u Tuzli.

Iako su organizatori tvrdili da ovaj “novi” K-1 nema veze s onim starim koji je dužan honorare (što samo po sebi nema nikakvog smisla) ispostavilo se da to nije istina. Naime, vlasnik kompanije Mike Kim se pojavio u Beogradu, no nije bio jedini… Saznavši kako je Kim samo nekoliko stotina kilometara od njih u Beograd su se uputlili biši Cro Copov menadžer i čovjek čiji je Fight Channel bio hrvatski partner K-1 promociji na eventu u Zagrebu, Orsat Zovko, Mirko Filipović i Dževad Poturak. Malo je reći da su iznenadili Kima kada su se pojavili u beogradskom hotelu Astorija. Nakon podugačkog razgovora koji je trajao dugo u noć, vlasnik K-1 promocije je obećao trojci skorašnju isplatu duga te ih je zamolio da se još malo strpe.

“Najbitnije jest da vlasnik K-1 Mike Kim želi riješiti problem, odnosno dugove koji su ostali nakon K-1 WGP-a u Zagrebu 2013. godine. Zamolio nas je za još jedan period strpljenja kako bi sadašnju poslovnu operaciju u koju je krenuo sa svojom organizacijom doveo na jedan viši nivo, a time bi i budućnost čitavog K-1 bila na znatno zdravijim osnovama. Svi smo se složili kako ovakva atmosfera ne pogoduje nikome te da je svima u interesu, a tako i K-1 promociji, da se situacija riješi čim prije na zadovoljstvo svih strana. To je sve što vam mogu reći u ovom trenutku”, tada je Zovko rekao u razgovoru za Fight Site.

Fight Site sada ponovno ekskluzivno saznaje kako Mike Kim, odnosno nekoć ugledna kick boxing promocija, niti do dana današnjeg nisu isplatili obećani dug. Dapače, nisu isplatili niti jedan dolar, niti jednu kunu…Kim je ponovno pogazio riječ te se nakon nekog vremena vratio starim navikama – prestao je odgovarati na pozive, e-mailove i poruke. Kako saznajemo, vlasnik K-1 organizacije je Filipoviću i ostalim borcima obećao isplatu duga najkasnije do mjeseca ožujka 2017. godine i to nakon što oslobodi neka “zamrznuta” sredstva koja je naumio upravo za plaćanje honorara K-1 WGP-a iz Zagreba. No, ispostavilo se da se radilo o još jednom blefu i prevari.

U međuvremenu je K-1 svoj fokus s Europe prebacio natrag na japansko tržište. Već smo u uvodu spomenuli da su od početka 2017. u Tokiju organizirali čak pet Grand Prix turnira. Posljednja tri su organizirana u legendarnoj Saitama Super Areni, a na zadnjem je slavio Splićanin Antonio Plazibat.

Novca opet očito ima, K-1 polako, ali sigurno, ponovno osvaja svoju japansku publiku pa bi bio red platiti honorare još iz 2013. godine…

> I Londtu nisu platili: K-1 mi mi je dužan 300 tisuća dolara, zbog depresije se nisam borio 14 mjeseci
> Poturak: Vlasnik K-1 nas moli da stanemo s istupima, to će se dogoditi tek kad nam plati naš novac
> I Pavel Zhuravlev prevaren nakon zagrebačkog K-1 WGP Finala: Obećao mi je novac taj mjesec!
> Poturak pozvao borce na bojkot K-1 priredbi: Pokradeni smo, već sam pokrenuo tužbu!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI