Cro Cop: Blake je američka nada, zovu ga “Jon Jones” kick boksa!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.09.2012 11:53h Autor:

Cro Cop i Blake

"Moram biti iskren i priznati da nisam znao previše o Randyju Blakeu. Jutros, dok sam bio na treningu, nazvao me moj menadžer Orsat Zovko i potvrdiomi je da je on moj protivnik u Tokiju. Radi se o mladom i perspektivnom borcu kojeg smatraju velikom nadom i nazivaju Jonom Jonesom američkog kick boksa. Drago mi je što sam dobio kvalitetnog i atraktivnog protivnika", poručio je Mirko Filipović ekskluzivno za Fight Site kada smo ga zamolili za komentar protivnika na K-1 turniru u Tokiju čije je ime i sam tek danas doznao.

Posljednjih tjedana špekuliralo se s nekoliko imena, no pokazalo se da je K-1 Cro Copa odlučio spariti s 25-godišnjom američkom nadom. Na prvi pogled lagan protivnik, no kada se malo zagrebe ispod površine, jasno je da se radi o ozbiljnom ispitu…

"Treniram maksimalno, u odličnoj sam formi i maksimalno fokusiran. Moram priznati da me zadnja dva ili tri tjedna to malo mučilo jer nisam znao s kim se borim. Pojavljivala su se neka imena, neke stvari sam načuo, no nije bilo potvrde. Sada kada znam, osjećam se još motiviranije i bolje. Bit ću još fokusiraniji na treninzima koji slijede."

Filipovića će svi, očekivano, proglasiti favoritom. Prihvaća li tu ulogu?

"Ja se apsolutno ne bih više bavio ovim sportom da svaki put kada ulazim u ring ne smatram da sam favorit. Od toga ne bježim i neovisno protiv koga se borim, vjerujem u svoju pobjedu. Naravno, radi se o specifičnom sportu u kojem jedan udarac može presuditi i mogući su svi scenariji. Ja ću dodatno prostudirati svog protivnika, taktički se još bolje pripremiti i bit ću maksimalno spreman za meč", poručuje borilačka legenda.

Posljednjih dana je postalo jasno da je K-1 Grand Prix ostao bez Badr Harija koji i dalje služi (i služit će) zatvorsku kaznu. No, čini se kako je sada sigurno da ćemo u Japanu gledati Badr Harija. Kako Cro Cop komentira konkurenciju?

"Smatram da se radi o vrhunskom turniru i samom vrhu svjetskog kick boksa. Tu su imena poput Laschenka, Morosanua, Gergesa i, naravno Danijela Ghite. Sigurno da bi turnir bio još atraktivniji da se natječe i Badr Hari, no na neke stvari se ne može utjecati. Neovisno tko prođe među posljednjih osam, radit će se o pravim nokauterima. Turnir će svakako biti na najvećoj svjetskoj razini", zaključio je Cro Cop čiji ćemo meč protiv Randyja Blakea pratiti 14. listopada iz Tokija.

Marko Petrak
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI