Cro Cop: Bit će krvi u Areni Zagreb!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 25.01.2013 10:06h Autor:

Mirko Filipović

Zagreb će 15. ožujka imati veliku čast ugostiti jednu od najvećih borilačkih priredbi ove godine, a radi se o završnom turniru osam najboljih boraca koji su izborili svoje mjesto na K-1 World Grand Prixu.

Među odabranih osam koji će loviti glavnu nagradu od milijun dolara bit će i Mirko Filipović, a nema sumnje kako ovo predstavlja idealnu priliku da osvoji toliko željeni K-1 pojas.

"Bit će to pravi spektakl i mogu samo reći da će biti krvi u Areni Zagreb. K-1 finale je najzahtjevniji borilački format današnjice jer treba odraditi tri borbe u par sata koliko traje turnir. Trebat će strašna tjelesna, ali i psihička snaga za to osvojiti uz naravno malo sportske sreće da ne bude neka gadna ozljeda koja te automatski izbaci van. Može se dogoditi da se borci sudare glavama, nekome pukne arkada i to tako da nije moguće nastaviti borbu, odnosno da liječnici zabrane radi prevelikog krvarenja, ali nadam se da su maleri i pehovi iza mene", rekao je Cro Cop.

Još uvijek nije poznato tko će se s kime boriti u četvrtfinalnim mečevima i kakav je raspored za daljnju fazu natjecanja, no slabog protivnika praktički ni nema. "Konkurencija će biti opasna, momci su u prosjeku desetak godina mlađi i svi će željeti požnjeti slavu, a još više novac jer pobjednik odnosi milijun dolara, tako da će biti čupavo"

"Ja sam u dobroj formi, u ponedjeljak počinjem sa završnim ciklusom priprema i biti ću više nego spreman, kondicijski vjerojatno najspremniji usprkos godinama. Velika mi je želja to osvojiti i da mogu birati, radije bih osvojio pojas bez nagrade, nego da izgubim i dobijem milijun. Nije da sam toliko bogat, već bi mi pojas bio draži i vrjedniji. Novac ću kad tad potrošiti i kao da ga nikad bilo nije, ali pojas će vječno stajati kao podsjetnik meni, a nakon mene mojim sinovima da im je stari uzeo pojas Pridea, tada najjače MMA organizacije i pojas K-1 najprestižnije kickboxing organizacije."

Jedini borac koji ima priliku napraviti sličan podvig je Alistair Overeem. "To neće ponoviti nitko jako dugo, osim možda Overeema koji ima šansu osvojiti pojas UFC prvaka, a K-1 je već osvojio. Bit će čupavo, konkurencija je opaka, ali ja ću se maksimalno pripremiti pa što Bog da", dodao je najbolji hrvatski borac svih vremena.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI