Crnogorski MFC promijenio pravila, na parteru bez “submissiona”

Vijesti iz regije 18.07.2016 11:38h Autor:

Screenshot

Crnogorska borilačka promocija MFC- Montenegro Fighting Championship će promijeniti pravila po kojima se održavaju mečevi na njihovim priredbama.

U razgovoru za “MMANovosti” glavni čovjek MFC-a, Alen Džankić, je potvrdio da će njegova promocija od sada nadalje bitno izmijeniti pravila. No, nije jasno hoće li se promjene pravila odnositi na sve ili samo neke dvoboje. Naime, crnogorska organizacija će prema riječima Džankića “dodati još par borbi u program po MFC pravilima”. Moguće je da će se većina borbi održavati po standardnim pravilima slobodne borbe, a tek neke dodatne će doživjeti izmjene.

Prema njima, na parteru neće biti moguće dvoboj pobijediti prisiljavanjem na predaju, nego samo udarcima, odnosno GNP tehnikama.

MFC smatra da će to donijeti dosta dobrog borcima koji ne rade previše BJJ, a bave se MMA-jom, kao i za publiku koja više voli udaračku akciju.

Nejasno je također kako će se takvi mečevi bilježiti jer slobodna borba bez dijela koji podrazumijeva BJJ znanja i tehnike, nije slobodna borba. MMA je od svog nastanka stasao u “main stream” sport koji uglavnom u čitavom svijetu poznaje unificirana MMA pravila i Pride legendarna pravila. Ili kombinaciju istih. Vremena kada su borce dizali s partera se sjećaju još samo oni stari “old school” fanovi, a upravo su braća Gracie osnivači UFC-a i njihove tehnike kojima su savladavali protivnike su simbol slobodne borbe.

Što vi mislite o MMA-ju bez partera?

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI