Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Christos Giagos odlukom savladao neprepoznatljivo lošeg Damira Hadžovića | Fight Site

Christos Giagos odlukom savladao neprepoznatljivo lošeg Damira Hadžovića

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 01.06.2019 20:29h Autor:

Hadžović vs. Giagos

Damir Hadžović nije uspio doći do treće UFC pobjede u nizu, nakon što je odradio izuzetno slab nastup na Fight Nightu u Stockholmu. Najlošiju Hadžovićevu UFC predstavu do sada iskoristio je Christos Giagos, koji je slavio sudačkom odlukom.

Po prvi put u dosadašnjoj UFC karijeri, Damir Hadžović bio je favorit. Niz od dvije pobjede govorio je u njegov prilog prije borbe protiv povratnika Christosa Giagosa, čiji je prvi staž u UFC-u svakako bio za zaborav. No, Giagos se vratio kao jedan novi borac i povjerenje je opravdao već protiv bosansko-danskog borca.

Hadžović je otvorio borbu kao agresivniji borac, no Giagos mu je svojim kretanjem onemogućavao pravi udarački napad. Čekao je Amerikanac otprilike dvije minute, nakon kojih pokušava udarac nogom, koji Hadžović blokira, no odmah nakon toga ulazi u rušenje koje mu uspijeva. Dominirao je Giagos u parteru preko dvije i pol minute, da bi tek zadnjih 15 sekundi borci ponovno bili na nogama, no nedovoljno dugo da Hadžović napravi nešto više.

Drugu rundu Giagos otvara sjajnim desnim aperkatom i Hadžović je uzdrman. Pokušava zadržati korak i ući u “brawl”, no nije to njegov protivnik dozvoljavao. Krajem prve minute još jednom Giagos ruši, no ne uspijeva zadržati borbu na podu. Ipak, niti Hadžović nije uspio dugo zadržati borbu na nogama. Nije trebalo dugo da Giagos upiše još jedno rušenje. Nakon ustajanja i dalje Giagos imao kontrolu i čak bolje pogađa u stand upu. Hadžović ruši na samom kraju runde, ali nedovoljno da išta napravi.

Giagosu je za rušenje u trećoj rundu trebala točno minuta, no ponovno se Hadžović ustaje. Tražio je Damir svoju priliku na nogama, no bez uspjeha, a onda dvije minute prije kraja se otvorila prilika. Umorni Giagos promašuje rušenje i završava na leđima. Nažalost po Hadžovića, on nije prepoznao taj umor i radi katastrofalnu pogrešku. U situaciji gdje mu treba prekid, dvije minute prije kraja, ušao je u gard svog protivnika. Iskontrolirao je to Damir, uzeo je rundu, no to mu nije ništa značilo. Prve dvije uvjerljivo je izgubio i sudačka odluka zasluženo odlazi u korist njegovog protivnika.

Ovim porazom, Hadžović je došao do omjera 3:3 u UFC-u. Nevjerojatno je kako je odradio ovako lošu borbu uz nekoliko loših odluka i to u trenucima kad je mogao napraviti iskorak. Posebno jer UFC uskoro dolazi u njegovu današnju domovinu, Dansku. Tamo će se sigurno naći na programu, no moglo je to biti u puno većoj borbi nego što će biti ovako.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI