Češki XFN spominje Igora Pokrajca kao mogućeg protivnika njihove velike zvijezde

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.04.2018 18:56h Autor:

Igor Pokrajac

Iz sve veće češke MMA promocije, XFN, dolaze vrlo zanimljive vijesti. Naime, Igor Pokrajac ponuđen je kao jedna od dvije opcije u anketi za fanove, oko idućeg protivnika njihove zvijezde, Karlosa Vemole. Vraća li se “The Duke”?

39-godišnji Pokrajac je svoju MMA karijeru završio prije nešto više od godinu dana, kada je zbog loših medicinskih nalaza otpala njegova borba protiv Eda Hermana u UFC-u. Najveća svjetska promocija kasnije ga je otpustila. Ranije je rekao kako su njegovi nalazi takvi da je preveliki rizik po njegovo zdravlje da mu oni dozvole da se ikad više bori u oktogonu.

Znamo da je Igor i dalje nastavio trenirati, no sam donedavno nije otvoreno spominjao mogućnost da se još koji put bori. Ipak, čini se da postoji nešto tako i zanimljivo je kako takve informacije ne dolaze iz nekih lokalnih krugova nego iz vrlo perspektivne promocije XFN, sa sjedištem u Češkoj. Riječ je o promociji gdje su već nastupali neki hrvatski borci, a njihov plan je razvijati se svakim eventom te napraviti uspješnu europsku MMA promociju, po uzoru na poljski KSW.

Njihov idući veliki event održava se 28. lipnja u praškoj O2 Areni i njegova glavna zvijezda je Karlos Vemola (19-5). Ovaj 32-godišnji poluteškaš nekadašnji je UFC borac, koji je u oktogonu ostvario dvije pobjede i četiri poraza, a jedini preostali poraz također mu je nanio današnji UFC borac, Jack Hermansson. No, za XFN je glavni problem taj da je Vemola ostao bez prvobitno planiranog protivnika za taj nastup. Pokušali su dogovoriti okršaj s još jednim bivšim UFC borcem, Viktorom Peštom, no čini se da od toga neće biti ništa pa su oko preostale dvije opcije upitali fanove na svojoj Facebook stranici.

Postavili su pitanje žele li kao Vemolinog protivnika gledati Igora Pokrajca ili češkog borca Patrika Kincla (19-8). Anketa je završila danas u 18 sati, a Kincl je pobijedio s 58% glasova, no to je razumljivo jer se radi o lokalnim fanovima puno poznatijem imenu.Ukupno je glasovalo čak 4000 fanova. Ipak, problem bi mogao biti u tome što Kincl inače nastupa u velter kategoriji, a u njoj ujedno drži i XFN pojas prvaka.

Ne možemo biti sigurni je li Pokrajac ponuđen nakon nekih ozbiljnih pregovara između njega i promocije ili su oni samo odlučili izvući neko bivše UFC ime da vide kako fanovi razmišljaju, no svakako ćemo popratiti ovu situaciju u narednim danima. Možda se Igoru popravilo zdravstveno stanje te postoji mogućnost da nastupi još pokoji put i pruži uzbudljivu borbu na kakve nas je navikao.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI