Čedo Pantić: Tko želi moj pojas treba biti spreman ubiti me

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.06.2019 21:58h Autor:

Čedo Pantić (Buakaw Gym)

Četiri dana preostalo je do novog nastupa Čede Pantića na Megdanu. Prije nego uđe u ring protiv Ramazana Razakova, porazgovarali smo sa sve popularnijim borcem iz Modriče koji nam je ispričao što se događalo od prošlog nastupa na Megdanu do danas te je također najavio spomenuti meč.

Sredinom ožujka održan je “Megdan odabranih” u Novom Sadu, na kojem je Čedo Pantić savladao Tea Mikelića. Tako je zadržao pojas Megdanovog kickboxing prvaka do 70 kilograma težine. Od tada je prošlo tri mjeseca i vrijeme je za novu obranu. Ona će se dogoditi u četvrtak 27. lipnja u Sremskoj Mitrovici. No, prije nego nam najavi ono što mu slijedi, Čedu smo upitali kako je proveo vrijeme između dva Megdana, prije svega se referirajući na meč koji je odradio samo dva tjedna nakon što je savladao Mikelića.

“Odradio sam meč u njemačkom gradu Ulmu. Borio sam se protiv tamnoputog borca Chrisa Obianga u kategoriji do 77 kilograma. To nije moja kategorija, ali prihvatio sam meč zbog dobre spreme i jer nakon meča protiv Mikelića nisam imao ozljeda. On je tamo poprilična zvijezda, došao je neporažen i ismijavao se mojoj pojavi. Zapravo, ismijavao se razlici u veličini. U meč je ušao s 84-85 kg, a ja sam mu odmah na vaganju rekao da se spremi za rat i da ću ga pobijediti. Ubijao sam ga, nisam mu dao nikakve šanse, imao je i brojanje. Dredovi koji su mi nadograđeni na kosu letjeli su deset metara u zrak dok sam ga tukao”, rekao je Čedo, dodavši kako je na kraju došao i do podrške u dvorani: “Kad je publika to vidjela, pridobio sam njihovu važnju. Vjerojatno jer im se svidjelo to što sam dokazao kako veličina nije bitna.”

Nakon takve pobjede uslijedile su nove ponude. Bilo je tu uistinu svega, no Čedo ne namjerava nigdje žuriti. Njemu je stalo do toga da što bolje napreduje te da mu kvaliteta protivnika konstantno raste bez prevelikih varijacija i skokova.

“Konstantno imam raznih poziva, no u Megdanu mi je trenutno najbolje. Planiram se još malo istesati, u godinu-dvije popraviti još par svojih mana i onda krenuti na najjače turnire svijeta. Idem ih sve pobijediti. S ovakvim radom, motivacijom i disciplinom ću to uspjeti, uistinu imam samopouzdanja i vjerujem da to mogu ostvariti”, jednostavno puca od samopouzdanja ovaj 22-godišnji momak.

Jedna razina u kvaliteti protivnika naviše trebao bi biti Ramazan Razakov, ruski borac koji će mu u četvrtak pokušati oduzeti Megdanovu titulu. O njemu ima visoko mišljenje, ozbiljno ga je shvatio i vjeruje kako se jako dobro pripremio.

“Moj protivnik je vrlo dobar borac, što je i normalno, odnosno svakim mečem mi trebaju dolaziti sve teži protivnici. Ja ih sam želim i ne bježim od njih. Pobijedio je mog do sada najtežeg protivnika, Tea Mikelića, na Tatneftu. Spreman sam i motiviran kao za meč protiv Tea. Ukoliko netko želi moj pojas, mora me biti spreman ubiti. Ne vjerujem da je on spreman na ono na što sam ja”, najavio je Čedo svoj meč, vjerojatno najzanimljiviji na “Megdanu mladih vitezova” koji nas očekuje.

Čedo je već najavio kako će se odmah nakon borbe vratiti u dvoranu i da ovog ljeta za njega nema godišnjeg odmora. Jesen i zima uvijek su najbolje doba za organizirati dobar i kvalitetan meč pa to želi dočekati u potpunosti spreman. Svjestan je da samo odricanjem može postići ono što si je zacrtao kao konačni cilj, postati najbolji borac na svijetu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI