Čak tri FFC prvaka ostala bez titule

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 26.10.2016 15:21h Autor:

Photo: FFC

Službene internet stranice Final Fight Championshipa (FFC) su objavile kako je hrvatska promocija privremeno upraznila titule prvaka u čak tri kategorije u konkurenciji slobodne borbe. Bez pojasa su ostali Laszlo Senyei, prvak u velteru, Marcin Prachnio, šampion u poluteškoj, te Ahmed Vila, donedavni prvak u lakoj kategoriji. Sva tri borca su karijere odlučili nastaviti u drugim težinskim divizijama koje im bolje odgovaraju te nisu htjeli braniti osvojene titule. I dalje će se boriti u FFC ringu, no nije poznato kada će biti njihovi sljedeći nastupi.

Zanimljivo, FFC je najavio veliku priredbu za sam 2016. godine na kojoj će svi FFC pojasevi u obje konkurencije (kick boksing i MMA) ponovno biti popunjeni. Event bi se trebao održati 17. prosinca u Zagrebačkoj Areni i trebao bi biti najveći event do sada u povijesti hrvatske organizacije.

Prenosimo čitavo priopćenje s FFC stranica.

“FFC prvak u poluteškoj diviziji Poljak Marcin Prachnio, koji je svoj pojas osvojio krajem studenog 2015. godine pobjedom protiv Tomislava Spahovića na FFC-u 21 u Rijeci, bez naslova ostaje jer je spustio kilažu te je odlučio nastupati u srednjoj kategoriji do 84 kilograma. Kako Prachnio nema namjeru ponovno dizati svoju težinsku kategoriju te nema namjeru braniti FFC pojas, on će mu biti oduzet, a mjesto prvaka upražnjeno.

FFC prvak u velter kategoriji Mađar Laszlo Senyei, koji je svoj pojas osvojio ove godine u ožujku slavljem protiv Ivana Gluhaka na FFC-u 23, također ne planira braniti pojas. I kod njega je razlog težinska kategorija. Naime, Senyei se u posljednjim nastupima jako mučio spuštati kilažu kako bi zadovoljio granicu od 77 kilograma koliki je maksimalan iznos za velter kategoriju te će se u budućnosti vrlo vjerojatno boriti isključivo u srednjoj kategoriji do 84 kilograma. Tako je i mjesto prvaka u velteru upražnjeno.

FFC prvak u lakoj kategoriji, bosanskohercegovački mladi talent Ahmed Vila, koji je svoj pojas prvaka osvojio slavljem protiv Viktora Halmija na FFC-u 23 u ožujku ove godine, također ne planira braniti pojas. Vila je prije mjesec dana u Linzu na FFC-u 26 pokušao napraviti nešto što nikome do sada nije uspjelo u povijesti FFC-a; osvojiti dva pojasa u dvije različite težinske kategorije. No, poražen je u dvoboju perolake kategorije protiv Filipa Pejića. Vila karijeru planira nastaviti upravo u perolakoj, pa čak i u bantam kategoriji, koji puno više odgovoraju njegovoj fizionomiji.

FFC želi sreću svim svojim bivšim prvacima te s nestrpljenjem iščekuje njihove nastupe u težinskim kategorijama koje im najbolje odgovaraju. Do kraja 2016. godine sve težinske kategorije, kako u konkurenciji slobodne borbe, tako i u konkurenciji kick boksinga bi trebale dobiti prvake.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI