Burušić uoči povratka u FFC-ov ring: Borba s kilogramima mi je trenutno najveći problem

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.09.2016 15:30h Autor:

Marko Burušić

Nakon godine i pol, u FFC-ov ring se vraća Marko Burušić. Ovaj 23-godišnji član UFK-a Novi Zagreb, otvorit će borbom protiv Rusa Arbija Mezhidova MMA dio priredbe koja nas očekuje 23. rujna u Linzu.

Bit će ovo za Burušića drugi nastup i prilika da se domogne prve pobjede pod okriljem hrvatske promocije. Podsjetimo, posljednji je put na bodove izgubio od talentiranog Mađara Adama Boricsa. Trenutno je pred njim analiza idućeg protivnika, a za sada je samo saznao kako se radi o opasnom ruskom borcu s omjerom od sedam pobjeda i dva poraza.

Marko se na ovom popisu borbi našao tako što je zamijenio Matiju Blažičevića koji je zbog ozljede bio prisiljen otkazati svoj nastup u perolakoj kategoriji, a upravo je spuštanje na 66 kilograma najveći izazov s kojim se on suočava u danima uoči borbe.

“Možemo reći da sam u jako dobrom treningu i sada su mi kile najveći problem jer mi perolaka kategorija baš i ne leži. U njoj sam do sada odradio samo dva meča, a za ovaj mi je ostalo još šest kilograma za skinuti”, otkriva Burušić Fight Siteu.

Ovo mu je čak treći nastup u nešto više od dva mjeseca, ali to mu, osim spomenutih kilograma, ne predstavlja nikakav problem.

“Ovako učestali nastupi mi ne smetaju, čak se jako dobro osjećam, od posljednjeg nastupa u Poljskoj sam se odlično opravio i vratio kile.”

Marko se slaže s tim da nas u Linzu očekuje odličan ‘card’, a posebnu će pozornost obratiti na jedan meč.

“Iskreno, najviše me zanima meč između Pejića i Vile, jer ipak je Pejić moj najveći rival (1-1 u međusobnim susretima, op.a.). Mislim kako oba borca imaju podjednake šanse da kao pobjednici izađu iz ovog dvoboja”, prokomentirao je Burušić ovaj susret pa zaključio:

“Očekujete dobru borbu, ja znam da ću dati sve od sebe!”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI