Brončana Iva Radoš osvojila osmu medalju za Hrvatsku!

Vijesti iz regije 13.05.2018 21:36h Autor:

Iva Radoš na postolju

 Posljednjeg dana natjecanja Hrvatska je imala čak petero boraca u četvrtfinalima odnosno u borbama za odličje, no dalje je prošla samo dvostruka europska prvakinja Radoš.

Tekst: Večernji list/Dražen Brajdić

Trofejni put hrvatskih tekvondaša na Prvenstvu Europe u Kazanju broncom je zaključila 23-godišnja članica zagrebačkog Metalca Iva Radoš (73 kg). Dvostruka europska prvakinja nije uspjela postati i trostruka, ali se treći put penjala na pobjedničko postolje što je hvale vrijedno dostignuće.

Rekordnu osmu medalju za Hrvatsku na nekom europskom prvenstvu Radoš je osigurala četvrtfinalnom pobjedom nad Britankom Jade Slavin (5:3).

– U četvrtfinalu sam protiv 10 centimetara više suparnice morala biti pažljiva, brza u obrani, a u napadu kratko raditi. Zahvaljujući izborniku Tomasu i njegovoj taktici uspjela sam osigurati medalju.

Ovaj polufinale Iva pak nije uspjela dobiti. Izgubila je od Turkinje Nafie Kus (1:9).

– U polufinalu sam se dobro držala do treće runde, a onda sam morala početi stiskati, a s time sam se i otvarala i radila neke pogreške. No, naučit ću ja na njima i biti najbolja kada bude najpotrebnije. Ovo je samo jedna stanica na putu ka Olimpijskim igrama u Tokiju – kazala je Radoš sretna i zbog žetve medalja cijele reprezentacije.

A da je posljednjeg dana Prvenstva bilo malo više sreće u ždrijebu, možda bi se Hrvati u ponedjeljak kući vratili s devet medalja. Naime, i preostalih četvero hrvatskih predstavnika borilo se za medalju, ali nitko od njih svoju četvrtfinalnu borbu nije uspio dobiti.

Najbliža tome bila je 19-godišnja dubravašica Doris Pole (73 kg). Nakon što je eliminirala odličnu Nizozemku Reshmie Oogink (24:12), Doris je pobijeđena od iste Turkinje od koje je izgubila Radoš, sa tijesnih 11:13.

– U tim trenucima presudilo je njeno iskustvo koje ja tek moram steći. No, ukupno gledano ja sam jako zadovoljna – rekla je Pole.

Članica Zaprešića Melani Adamić Golić imala je takav peh da ju je ždrijeb u borbi za medalju namjerio na dvostruku europsku i svjetsku prvakinju Britanku Biancu Waldken od koje je izgubila istim rezultatom s kojim je u prethodnoj borbi nadjačala Talijanku Lauru Giacomini (17:4).

Hrvoje Šep, reprezentativac iz Jastreba, dobio je prvu borbu na preglasavanje sudaca. Naime, nakon što su on i Ukrajinac Bondar završili borbu bez iti jednog osvojenog boda (0:0), a isto se ponovilo i u dodatnom vremenu, suci su Hrvatu izbrojali jedan dodir više. Nažalost, u četvrtfinalu je Šep izgubio od kasnijeg finalista Rusa Vladislava Larina (5:16).

Vedran Golec, najstariji član reprezentacije (28), u prvoj je borbi pobijedio Turčina Uguza (17:12), nakon čega je u borbi za polufinale pobijeđen od Rusa Olega Kuznjecova (9:17).

Sveukupno gledano, Hrvatska je posljednjeg dana imala čak pet borbi za medalju što je samo po sebi također brojka koja govori koliko se u hrvatskom tekvondou dobro radi.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI