Brigita Matić svjetska juniorska prvakinja u judu!

Vijesti iz regije 26.10.2015 16:10h Autor:

Brigita Matić

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u judu, koje se održava u Abu Dhabiju, Brigita Matić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila naslov svjetske prvakinje.

Europskom juniorskom srebru, Brigita Matić dodala je i svjetsko zlato te tako potvrdila svjetsku klasu. Nije joj  smetao niti vrlo neugodan ždrijeb jer je u svojoj prvoj borbi svladala Japanku Sato (2-3 u opomenama), a zatim u četvrtfinalu uzvratila Nizozemki Groenwold. Naime, taj dvoboj je bio repriza finala Europskog juniorskog prvenstva otprije mjesec dana. Tada je Nizozemka slavila tehnikom gušenja i uzela europsko zlato, ali je Matić uspjela uzvratiti. Nakon dva wazarija (1-1), presudila je opomena Nizozemki te yuko više koji je imala Brigita.

Polufinalna borba je donijela sraz Matić i Nijemice Hoelterhoff, a Brigita je ipponom osigurala plasman u finale, gdje ju je čekala Slovenka Apotekar. Bila je to repriza odlučujućeg dvoboja s Europskog juniorskog prvenstva gdje je u ekipnom natjecanju Slovenija pobijedila Hrvatsku zahvaljujući pobjedi Apotekar.

Međutim, u Abu Dhabiju je slavila Brigita Matić. Nakon tvrda borba, koja je odlučena jednim yukom, Matić je donijela Hrvatskoj novu svjetsku juniorsku medalju.

U kategoriji preko 78 kilograma, Katarina Lucija Vuković poražena je od Korejke Mi Jin Han. U muškoj konkurenciji, Dominik Družeta (do 81 kilograma) je osvojio 7. mjesto.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI