Brestovac, Pokrajac i Batinić družit će se sa štićenicima kuće Trešnjevka

Vijesti iz regije 13.05.2014 20:40h Autor:

Mladen Brestovac

Ovoga četvrtka, 15. svibnja u 19:00 u prostorijama Kuće Trešnjevka (Nijemčanska 14, Zagreb) održava se druženje boraca i štićenika Kuće Trešnjevka.

Nakon što su štićenici Kuće Trešnjevka izrazili oduševljenje Gloryjevim spektaklom u Zagrebu, Gloryjev teškaš Mladen Brestovac, jedini Hrvat u UFC-u Igor Pokrajac, i mlada nada FFC-a, Matej Batinić, u večernjim će se satima u četvrtak družiti s petnaest štićenika Caritasa i Zagrebačke nadbiskupije. Osim što će štićenici imati priliku upoznati sportaše koje prate, cilj druženja je i približavanje sporta tinejdžerima zajedno sa svim odricanjima na putu do uspjeha.

Kuća Trešnjevka je mjesto koje mladima nastoji pružiti dio obiteljskog okružja u cilju osposobljavanja za samostalan život i rad. Od 2007. kuća za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi od sedme godine života do završetka srednjoškolskog obrazovanja. Trenutno je na smještaju 15-ero štićenika od 14 do 20 godina.

Djelatnost Kuće je osiguravanje zadovoljavanja životnih potreba djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi kao što su stanovanje, prehrana, odijevanje, održavanje osobne higijene, briga o zdravlju, čuvanje, njega, odgoj i obrazovanje, radne aktivnosti i korištenje slobodnog vremena. Za školsku djecu pomoć u učenju i vođenju brige o školskim i izvanškolskim aktivnostima, te suradnja sa poslodavcima koji omogućuju obavljanje obveznog dijela praktične nastave.

Štićenici zagrebačkog Caritasa osvojili su i brojne medalje na međunarodnom natjecanju „Sportske igre mladih“, posebice u nogometu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI