Brestovac nakon poraza kontroverznom odlukom: Želim revanš u FFC-u!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 17.11.2015 13:16h Autor:

Mladen Brestovac

Nakon što je prije godinu dana osvojio pojas Nuit Des Champions prvaka u teškoj kategoriji, Mladen Brestovac je proteklog vikenda u Marseilleu ostao bez istog. Prema njegovim riječima, francuski borac Fabrice Aurieng je slavio prilično kontroverznom odlukom sudaca. Najbolji hrvatski teškaš je razočaran tretmanom u Francuskoj te traži revanš u kojem želi otkloniti sve sumnje.

Prema Brestovcu, koji je šokiran te smatra kako je napravio i više nego dovoljno da pojas zadrži u svojem vlasništvu, samoj odluci kumovali su i prilično neshvatljivi potezi suca u ringu koji je u nekoliko navrata oštetio hrvatskog borca i samim time pomogao Francuzu da izdrži do kraja meča.

Možete li nam malo detaljnije opisati kako se odvijala borba i gdje je sudac napravio najveće propuste?

"Borbu sam otvorio najviše koljenima i udarcima rukama, znajući da se Aurieng slabo brani od koljena kojima sam mu već u prvoj rundi razbio arkadu i napravio posjekotinu na desnoj strani glave iz koje je krv curila tijekom cijele borbe. Uz to sam i dobio nekoliko upozorenja od suca u ringu da ga ne smijem držati za glavu dok udaram koljenom, da se ne smijem nasloniti na njega u klinču i, što je najsmješnije, da ga ne smijem pomicati rukama u klinču, iako su prije borbe rekli da ćemo se boriti po starim K-1 pravilima s jednim koljenom i kratkim klinčem.

Krajem druge i treću rundu sam počeo forsirati 'low kick' na njegovu desnu nogu. On je sjeo veliki broj puta tako da je Francuz već krajem treće runde pokazivao veliku bol, ali i samim time počeo dizati blok čim bi mu se primaknuo.

Na početku četvrte runde sam ga pogodio lijevim krošeom u bradu te on leti na konopce koji ga spašavaju od pada na pod i na kojima se ostaje spašavati sve dok se nije uspio primiti za mene. Umjesto da mu broji, sudac zaustavlja borbu i zove doktore u ring da mu čiste krv iz arkade. Slična takva situacija se opet ponavlja nakon lijevog 'high kicka' krajem iste runde.

U petoj rundi sam i ja već počeo osjećati veliki umor, ali sam svejedno cijelo vrijeme išao naprijed i prvi napadao. Ne želim da sada ispadne kako sam imao nekakvu vreću ispred sebe koja je samo primala udarce, Aurieng je također pokušavao poentirati ručnim tehnikama i pokojim udarcem nogom, ali mislim da sam bio puno agresivniji te da sam puno više pogađao kroz cijelu borbu. Mislim da sam trebao pobijediti i bez ta dva 'knockdowna' koja se nisu dogodila u četvrtoj rundi. U borbu sam ušao svjestan činjenice da moram nokautirati Aurienga ako želim zadržati pojas, jer tamo nikome nije u interesu da jedan Hrvat bude prvak. Ipak, nakon zadnjeg gonga sam mislio da sam stvarno napravio i više nego dovoljno. U svakom slučaju, želim odati veliko priznanje Francuzu što je, izdržavši sve moje napade, pokazao nevjerojatno srce u ringu. Mislim da nikada nisam nekoga tako istukao da me je idući dan sve boljelo od udaranja."

Kako biste bodovali runde, dajete li barem jednu Auriengu?

"Bodujem prvu rundu neriješeno, drugu bih dao njemu i zadnje tri su čisto moje."

Jeste li dobili neku reakciju od Aurienga, kakav je njegov komentar?

"Nisam, odmah nakon što su mu podigli ruku sam izašao iz ringa i otišao u svlačionicu, ali sam na njegovom licu pri objavi pobjednika vidio da je i sam iznenađen tom odlukom."

Planirate li odraditi revanš i namjeravate li se ponovno boriti na NDC-ovim priredbama?

"Planiram i nadam se da će g. Zovko pokušati organizirati taj meč u FFC organizaciji. Na NDC-ovim ću se priredbama rado boriti, ali pod uvjetom da strani suci nadgledaju meč ako ću za protivnika imati domaćeg borca, iako, nekako sumnjam da će me opet zvati."

Jeste li dobili neki komentar od Ericka Romeasa, organizatora priredbe?

"Nisam ga mogao uloviti poslije borbe. Malo smo dobili osjećaj da nas izbjegavaju, s obzirom na to da smo jedva uhvatili prijevoz za povratak u hotel. Da je kojim slučajem i došlo do razgovora, mislim da mi to ne bi ništa pomoglo."

Za kraj nam je Mladen otkrio kako je iz meča izašao s nekoliko ozljeda na potkoljenicama i koljenima, ali sve su one nastale zadavanjem udaraca. Trenutno na rasporedu nema novih mečeva, ali se nada skorom revanšu s Auriengom.

 

Nikola Popović
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI