Glory 35: Brestovac nokautom izborio finale pa izgubio od Adegbuyija (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 06.11.2016 01:09h Autor:

Screenshot

Mladen Brestovac nastupio je na spektakularnoj Glory 35 priredbi u francuskoj Nici i nokautom izborio finale Gloryjevog turnira, ali u borbi za titulu izgubio je od starog rivala Benjamina Adegbuyija.

Brestovac se u polufinalu borio s Jahfarrom Wilnisom, koji je dobro otvorio meč, napao hrvatskog borca direktom i udarcem u tijelo. Brestovac je uzvatio, pokušao koljenom, a onda high-kickom zatresao Wilnisa, srušio ga desnicom i prošao u finale gdje ga je čekao Adegbuyi. Zanimljivo je da je Brestovac istog protivnika na gotovo isti način nokautirao i u Zagrebu prije dvije godine, također u prvoj rundi.

U drugom polufinalu je Adegbuyi jednoglasnom odlukom sudaca porazio Hesdyja Gergesa nakon tri runde u kojima je Rumunj dominirao. U finalu je Adegbuyi bio bolji od  Brestovca. U prvoj rundi pogodio je Hrvata u tijelo, dobro ga pogađao low-kickovima i završio u prednosti. Na otvaranju druge runde blokirao je koljeno Brestovca, a zatim high-kick, no nekoliko udaraca je ipak prošlo kroz njegov blok. U završnici je pritisnuo Brestovca u kut i kombinacijom udaraca završio rundu. Na početku treće obojica su krenula agresivno, Adegbuyi je blokirao još jedan opasan high-kick, kojim mu je Brestovac konstantno nanosio štetu, i nastavio low-kickom mučiti Mladena koji je primio jedan neugodan kroše i zateturao. No, ipak se vraća i odgovara serijom udaraca, ali obojica su već bili iscrpljeni i nisu imali snage završiti borbu prije odluke sudaca. Oni su, pak, jednoglasno pobjedu dodijelili Adegbuyiju kojemu je ovo treća pobjeda u tri borbe s Brestovcem.

Pavel Zhuravlev nokautirao je favoriziranog Zinedinea Hameur-Laina u prvoj rundi sunaslovne borbe večeri. Zhuravlev je protivnika napao kickovima, vezao kroše i direkt, Hameur-Lain je uzvratio ali odmah je uslijedio nokdaun nakon silovitog napada Ukrajinca. Hameur-Lain je pao, ali se vratio na noge na vrijeme, no samo nakratko. Zhuravlev je nanizao udarce i dovršio ga prije kraja prve runde.

Artem Vakhitov (17-5) prvi je put obranio pojas poluteške kategorije pobjedom protiv privremenog prvaka Zacka Mwekassa (14-4). U prvoj rundi činilo se da su borci vrlo izjednačeni te da bi borba mogla otići do pete runde, ali u drugoj je Rus sjajnim udarcem desnom srušio Mwekassa koji se uspio vratiti na noge da bi nakon nove serije opet završio na tlu. Bio je to drugi nokdaun iz kojeg se vratio, ali nakon što ga je Vakhitov srušio i treći put, bilo je jasno da se više ne može vratiti i sudac je prekinuo borbu.

GLORY 35

Artem Vakhitov def Zack Mwekassa, TKO R2 2:23
Pavel Zhuravlev def Zinedine Hameur Lain, TKO RD 1:58

FINALE
Benjamin Adegbuyi (27-4-0) def. Mladen Brestovac (51-12-1), jednoglasna odluka, R3 (30-27, 30-27, 30-27)
POLUFINALA
Mladen Brestovac (51-11-1) def. Jahfar Wilnis (30-8-1), KO, R1
Benjamin Adegbuyi (26-4-0) def. Hesdy Gerges (49-18-1), jednoglasna odluka, R3 (30-27, 30-27, 30-27)

GLORY 35 ‘Superfight Series’  :

Nicolas Wamba def Nordine Mahieddine,  jednoglasna odluka (30-27 X4, 29-28)
Karim Benmansour def Eyevan Danenberg , jednoglasna odluka(29-28 X4, 28-29)
Amel Dehby def Jiwaen Lee, jednoglasna odluka(30-27 X5)
Christian Baya def Josh Jauncey ,  jednoglasna odluka (29-27 X2, 30-27, 28-28X2)
Petpanomrung Kiatmookao def Stanislav Renita , jednoglasna odluka(30-27 X5)
Cedric Castaigna def Vang Moua ,  jednoglasna odluka (30-25 X4, 29-26)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI