Brčić: Neka mi FFC da Račića, pa da vidimo tko je gazda Hrvatskoj! (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.10.2017 14:08h Autor:

Ilustracija: Račić i Brčić

“Uvijek je lijep osjećaj pobjediti nakon tolikih odricanja. Uvijek dajem sve od sebe na priprema i zato u meč ulazim opušteno i bez pritiska”, komentirao je osjećaj nakon što je “prožvakao” prvu pobjedu na FFC-u u karijeri mladi hrvatski MMA borac Stipe Brčić.

Unatoč tome što mu se protivnik promijenio u posljedni trenutak, Brčić je bio uvjerljiv protiv Davora Matića na FFC-u 30 u Linzu. Slavio je prekidom u prvoj rundi. Pobjeda ga veseli, ali uvijek može bolje…

“Meč sam odradio dominantno ali to može još bolje. Uvijek s trenerom analiziram borbu do sitnih detalja te pokušavamo izvući pouke i iz pobjede. Uz dužno poštovanje protivniku, ja sam na jednom punom većem nivou, ali mu ovom prilikom zahvaljujem što je prihvatio meč u zadnji tren i spasio moj nastup.”

Kakav je doživio nastup u FFC-u, organizacija koja je nekoliko kopalja iznad konkurencije u regiji?

“FFC je vrhunska organizacija koja je praćena u više od 50 zemanja na svijetu. Mislim da tu ne treba ništa više dodati. Svaka organizacija koja se probije na američko tržište zaslužuje respekt. U FFC-u se zna ko šta radi, kako bi se reklo imaju ‘glavu i rep’. Nama borcima puno znači što se naše borbe prikazuju diljem svijeta, a to je najbolji način da se predstavimo široj publici.”

Ovim slavljem je ostao neporažen u profesionalnoj karijeri uz pet čistih pobjeda, no gotovo sigurno je osigurao i nove pozive iz Final Fight Championshipa. Kada se planira ponovno boriti?

“Planovi za dalje su da dalje napredujem iz dana u dan. Očekujem od FFC da mi da što boljeg protivnika. Ne patim od nabijanja skora jer sam borac, a ne šminker da buden baja u selu. Ili si ratnik borac ili nemoj mma trenirati. Neka mi daju Račića da se zna tko je gazda u Hrvatskoj u bantam kategoriji”, zaključuje Brčić.

Antun Račić je baš u nedjelju ubilježio novu, 20. pobjedu u profesionalnoj karijeri. Slavio je na 40. jubilarnoj KSW-ovoj priredbi u irskom Dublinu. Meč Račić vs. Brčić bi svakako bio nešto što bi publika u regiji s veseljem pozdravila!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI