Borci oduševljeni FFC Futuresom 1 u Opatiji, uskoro kreću prijave za novi event!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.03.2014 10:42h Autor:

FFC Futures 1 (foto: I. Kaurloto/FC)

Final Fight Championship je prema svemu sudeći u potpunosti pogodio pokretanjem Futures evenata na kojima će priliku dobiti mlađi borci sa svih strane Europe, što im je jedinstvena prilika da se pokušaju izboriti za svoje mjesto na elitnoj borilačkoj sceni.

Prvi FFC Futures 1 održao se u protekle subote u Opatiji, gdje je publika napunila dvoranu te je znala pljeskom i navijanjem nagraditi svaki dobar potez boraca, bez obzira otkud on dolazio.

U takvoj odličnoj atmosferi ni borci nisu podbacili, nije nedostajalo nokauta i zahvata, a čini se da su praktički svi redom izuzetno zadovoljni prilikom koju su dobili te imaju samo riječi hvale za vrhunsku produkciju.

Marko Adamović (K1 pobjednik -70 kg): Organizacija je bila stvarno vrhunska, ja čak FFC smatram najboljom organizacijom u Europi uz Glory. Futures je odličan projekt, dao je priliku jednom srednjoškolcu kao što sam ja da pokažem što znam i dokažem da mi je mjesto na takvim eventima. Ja sam u svom finalu dao maksimum, kao i uvijek, a to se isplatilo te se zahvaljujem svojim trenerima i svima koji su mi pružali podršku.

Alban Dexari (K1 finalist -77 kg): Cijeli event je bio odličan, a moram pohvaliti i publiku koja je navijala tijekom cijelog eventa. U finalu sam izgubio od borca koji je iskusniji od mene, ali vjerujem da ni njemu nije bilo lako biti sa mnom u ringu. Volio bih ponovno nastupiti u takvoj odličnoj atmosferi, nadam se novoj prilici, a moram se zahvaliti i svom treneru i cijelom klubu koji mi je pomagao u pripremama.

Stipe Stipetić (K1 pobjednik -91 kg): Event je bio na visom nivou, bilo je tu dosta odličnih mladih boraca i vrhunskih mečeva. Organizacija bez ijedne zamjerke, sve je bilo iznimno profesionalno. Protivnik mi je bio vrlo čvrst borac, a ja sam svoju priliku vidio kroz ručne tehnike. Nakon polovice prve runde odlučio sam pojačati tempo i to mi se vratilo na najbolji mogući način.

Aleksandar Rakas (MMA pobjednik -70 kg): Futures je bio odlično organiziran, od četvrtfinala pa sve do samog finala. Bila mi je čast što sam imao priliku boriti se na takvom eventu kako bih se predstavio publici. Moja finalna borba je od samog početka krenula dinamično, uspio sam nametnuti svoj stil i taktiku koju sam pripremio. Hvala mom protivniku Saricu na srčanosti u meču i još jednom pohvale FFC-u na vrhunskom eventu.

Philip Saric (MMA finalist -70 kg): Bilo mi je odlično u Opatiji, FFC ima super ekipu i mogu reći da sam se na eventu osjećao poput kralja. Finalna borba protiv Rakasa mi je zaista mnogo značila kako bih vidio gdje je moje mjesto na MMA sceni do 70 kilograma. Ušao sam u meč s laganom ozljedom iz polufinalne borbe protiv Burhana Ametija. Rakas je fizički iznimno jak, ne mogu reći da nemam šanse protiv njega, ali bio je spremniji i pobijedio je.

Saša Drobac (MMA pobjednik -77 kg): Event je bio fenomenalan. Organizacija svega je bila na jako visokom nivou. Od produkcije koja je bila odlična i veliki doživljaj za svakog borca. Sviđa mi se koncept priredbe i nadam se da će dolaziti sve bolji i bolji borci. Što se tiče mojih borbi, jako sam zadovoljan. Prva borba je prošla mojom dominacijom u parteru, a u finalnu borbu sam ušao dosta smireno i čekao svoju priliku koja se isplatila.

Tigo Giljević (MMA finalist -93 kg): FFC se pobrinuo da Futures 1 bude stvarno na visokoj razini, sve je bilo profesionalno i za nas mlade borce je vrlo značajno nastupiti na takvom eventu. Ja sam u ringu ostavio srce, jer ipak volim ovaj sport. Imao sam odličnog protivnika, vjerujem da je meč bio super, ja sam bio nešto malo umorniji zbog borbe koju sam imao ranije, ali nadam se da ću dobiti novu priliku na FFC Futuresu.

Jasmin Begisholli (MMA finalist +93 kg): Imam samo riječi hvale za FFC Futures. Drago mi je što postoji takvo nešto u Hrvatskoj i još mi je draže što sam i ja sudjelovao. Naporno sam se pripremao i žao mi je što sam poražen u finalu. Dominirao sam u prvoj rundi, htio sam je što prije završiti i to sam na kraju platio. Par sekundi prije kraja prve runde sam dobio nekoliko udaraca koji su me uzdrmali i zato sam u drugu rundu ušao praktički u knockdownu što je protivnik iskoristio.

FFC Futures 2 na rasporedu je 03.05. također u Opatiji, a već je najavljeno kako će prijave za borce biti otvorene sredinom ožujka.

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI