Boksačka reprezentacija priprema se u Cerskoj 3

Vijesti iz regije 23.07.2015 12:27h Autor:

Photo - BK Leonardo

Vrata dvorane Boksačkog kluba Leonardo otvorena su i usred ljeta! Uz potporu predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza Bone Bošnjaka, a na inicijativu dvojice trenera Dorijana Čalića i Leonarda Pijetraja u Cerskoj 3 u Zagrebu pripremaju se petorica od šestorice hrvatskih reprezentativaca koji će od 6. do 15. kolovoza nastupiti na Europskom prvenstvu u bugarskom gradu Samokovu.

Filip Hrgović (+91 kg), Marko Čalić (-91 kg), Hrvoje Sep (-81 kg), Sanjin Pol Vrgoč (-75 kg) i Stipan Prtenjača (-64 kg) bruse formu za kontinentalno prvenstvo, koje će za sve njih biti ne samo prigoda za osvajanje europskih medalja, nego i posljednja šansa da izbore nastup na listopadskom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Atmosfera je izvanredna, unatoč vrućinama treniramo dvaput dnevno. Nikome od nas nije lako provesti ljeto na pripremama, ali siguran sam da je to jedini način da u Bugarsku krenemo u optimalnoj formi. Vjerujemo u uspješan nastup na EP-u i u osvajanje medalja. Pred nama je ključnih 12 mjeseci za hrvatski boks, do kolovoza 2016. čekaju nas europska i svjetska smotra, te Olimpijske igre u Rio de Janeiru", rekao je Hrgovićev i Sepov trener Leonard Pijetraj.

Kruna svakih priprema su sparinzi, a s obzirom na kronični manjak sparing-partnera svi su reprezentativci zahvalni splitskom superteškašu Marinu Mindoljeviću, te mladim uzdanicama BK Leonardo Mladenu Sobjeslavskom, Eriku Pijetraju i Ivanu Prskalu, koji su žrtvovali ljetni odmor kako bi pomogli nacionalnoj selekciji.

"Teško da sam u Hrvatskoj i susjednim zemljama mogao pronaći boljeg sparing-partnera od Marina. Pružio mi je odličan otpor i u ovogodišnjem finalu Prvenstva Hrvatske. Zahvalan sam mu što mi pomaže da na Europskom prvenstvu nastupim maksimalno spreman. Uz ovako dobro boksačko društvo lakše je podnijeti i vrućine", naglasio je Filip Hrgović, zasad jedini hrvatski boksač koji je osigurao nastup na Olimpijskim igrama 2016.  

Prvi cilj svih hrvatskih reprezentativaca (osim navedene petorke i Samokov putuje još i Matteo Komadina u kategoriji do 60 kg) bit će izboriti plasman na SP, odnosno osigurati barem šesto mjesto. Potom se mogu posvetiti borbi za medalje. Podsjetimo, posljednju medalju za Hrvatsku i to brončanu na europskim prvenstvima 2011. u Ankari osvojio je poluteškaš Hrvoje Sep, koji je na pitanje kako je trenirati na ovakvim temperaturama odgovorio:

"Odlično. Ako ništa drugo, možemo preskočiti zagrijavanje."

 

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI