Boksači iz Sesveta u subotu mogu ispisati povijest!

Vijesti iz regije 15.05.2015 10:36h Autor:

Boksački klub Sesvete

Boksački klub Sesvete u subotu 16. svibnja se sastaje u superfinalu BoxingOne lige Centralne Europe sa slovačkim Komarno Sharksima. Jedan od najuspješnijih hrvatskih boksačkih klubova u prilici je kao domaćin doći do prvog međunarodnog klupskog naslova za hrvatski amaterski boks.

Službeno vaganje je petak u 20 sati u sesvetskom Hotelu Gallus, gdje će stići i suparnici iz Komarno Sharksa, a veliko finale počinje u subotu u 19 sati u dvorani srednje škole u Sesvetama.

"Ovo je za nas velika obaveza, ali i veliko zadovoljstvo. Boksači su spremni za dvoboj. Pojačali smo se s tri Nijemca i dva Rusa, te uz naše Stipana Prtenjaču u lakoj, Sanjina Pol Vrgoča u srednjoj, Damira Plantića u poluteškoj i Marka Čalić u teškoj kategoriji vjerujemo u pobjedu", izjavio je Franjo Grgić-Kristić treber BK Sesvete.

"Ponosan sam na BK Sesvete i ovaj ogroman boksački iskorak prema europskom vrhu. Njihov uspjeh povijesan je jer su prvi hrvatski boksački klub koji je ušao u samu završnicu međunarodnog natjecanja, a prema onome što vidim lako je moguće da postanu i prvi pobjednici jednog takvog natjecanja", kazao je Bošnjak.

Od hrvatskih boksača se očekuje pobjeda iako im u goste stižu lanjski pobjednici lige. Slovaci su pojačani prvom momčadi mađarske reprezentacije.

"Siguran sam da ćemo pobijediti. Dugo se već spremamo za ovo finale i kvalitetu smo dokazali kroz pet ligaških pobjeda. Pojačanja su kvalitetna, osobito u 56 kg gdje je i prvak Rusije. Vjerujem da su protivnici oni koji se trebaju čuvati jer smo na ljestvici imali duplo više bodova. Isto tako dobar nam je motiv i duple premije koje su nam čelnici kluba obećali ukoliko pobijedimo", kazao je predstavnik Sesveta u lakoj kategoriji Stipan Prtenjača.

Službeno vaganje je petak u 20 sati u sesvetskom Hotelu Gallus, gdje će stići i suparnici iz Komarno Sharksa, a veliko finale počinje u subotu u 19 sati u dvorani srednje škole u Sesvetama.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI