Boksačke kvalifikacije za OI: Babić izgubio prekidom

Vijesti iz regije 14.04.2016 09:07h Autor:

Alen Babić (Facebook)

Nakon poraza Anamarije Maršić prolazak na europskom kvalifikacijskom olimpijskom turniru nije izbori niti Alen Babić pa tako Filip Hrgović i Hrvoje Sep ostaju jedini hrvatski boksači koji su izborili Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Na europskom kvalifikacijskom turniru u Samsunu u srijedu je nakon Anamarije Maršić izgubio i teškaš Alen Babić. Njega je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio francuski prvak Paul Omba Biongolo.

“Ljut sam i nezadovoljan. Mislim da je sudac bez razloga prekinuo meč. Prvi nokdaun još je možda imao smisla, ali desetak sekundi kasnije sam se poskliznuo, što je sudac pogrešno protumačio i zaključio borbu mojim porazom.”, rekao je rovinjski boksač iz BK Leonardo.

O suđenju se uvijek može raspravljati, ali čini se da je Babićeva neopreznost ipak u temelju ovog neočekivano teškog poraza. Da je bolje reagirao pri prvom nokdaunu, sudac ne bi imao argumente za prekid.

“Babićev meč je prerano prekinut zbog sučeva neiskustva, ali takve stvari se događaju u amaterskom boksu. Pristali smo na takve uvjete i pravila i nemamo se pravo žaliti. Idemo dalje, moramo se vratiti treninzima i tražiti nove prilike za afirmaciju.”, rekao je Babićev klupski trener i izbornik Leonard Pijetraj.

U četvrtak je u Samsunu slobodan dan, a u petak slijede presudne polufinalne bitke za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiro u kojima nažalost neće biti hrvatskih predstavnika.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI