Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bojan Veličković za MMA Novosti otkrio tko mu je prvi protivnik na PFL turniru (VIDEO) | Fight Site

Bojan Veličković za MMA Novosti otkrio tko mu je prvi protivnik na PFL turniru (VIDEO)

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 21.04.2018 13:27h Autor:

Bojan Veličković

Bojan Veličković porazgovarao je sa Zlatkom Ostrogoncem s MMA Novosti te mu je otkrio nešto o svojim ambicijama na PFL turniru velter kategorijei šansama da osvoji milijun dolara, a usput je otkrio i tko će mu biti prvi protivnik.

Kao što smo već ranije pisali pa i sami porazgovarali s Bojanom, ponajbolji srpski borac dobio je otkaz iz UFC-a te je odmah nakon toga stupio u razgovore s Profesional Fighters League, gdje je dobio ugovor kojim je popunio roster boraca velter kategorije za vrijedan turnir koji kreće početkom ljeta. On je ovim putem otkrio nešto o samom konceptu ovog natjecanja.

“U svakoj kategoriji ima 12 boraca, koji će odraditi dvije borbe u prvom dijelu. Nakon ta dva meča objaviti će se rang lista jer svaki meč donosi određeni broj bodova. Sama pobjeda po sebi donosi tri boda, pobjeda prekidom u prvoj rundi donosi još tri, u drugoj rundi je dva, a u trećoj jedan bod. Neodlučena borba donosi jedan bod, a poraz ništa. Najboljih osam boraca s te rang liste odlazi u play off, koji postaje eliminirajući dio natjecanja”, objasnio je Bojan.

Pobjedniku turnira u svakoj od šest kategorija pripada milijun dolara, finalistu pripada 200.000, poraženi u polufinalu dobivaju 100.000 dolara, a sudionici play offa 50.000 dolara. Bojan je najavio kako ne razmišlja o niti jednom drugom ishodu osim tom da on postane pobjednik.

Upitan je nešto o tome kako stoje stvari s motivacijom, budući da je otkaz iz UFC-a došao naglo i mnogima neočekivano. On je rekao da ga nije iznenadio, ali da se nadao da će ipak dočekati još jednu priliku.

“Kada sam dobio otkaz iz UFC-a shvatio sam neke stvari. Prije sam razmišljao da bih u slučaju otkaza vjerojatno izgubio volju i prestao se boriti, no u ovoj situaciji sam nekako dobio još veću želju, postao sam još motiviraniji, jer znam da do sada nisam pokazao niti pedeset posto onoga što mogu. Kad mi je glava na mjestu znam da mogu pobijediti bilo koga na svijetu i jedva čekam poečtak ovog turnira.”

Ukoliko dogura do finala, Bojan će odraditi čak pet borbi u razmaku od samo šest mjeseci. No, to ne smatra velikim brojem, nego je sretan što postoji promocija koja mu može dati priliku da bude toliko aktivan te da se toliko često bori. Bitno je samo ostati bez ozljeda. Onda je odgovorio na najzanimljivije pitanje, odlučio je otkriti tko će mu biti prvi protivnik.

“Prvog protivnika već znam. Nitko mi nije rekao da ga ne smijem reći, pa evo. Zanimljivo je kako se ponovno borim protiv švedskog borca, a to je Jonatan Westin. On mi je prvi protivnik i vidio sam da ima skor 10-2, ima šest pobjeda u nizu. Jedna od tih pobjeda mu je u Cage Warriorsu. Znam da je bio ozlijeđen i siguran sam da će se vratiti gladan nastupa i krvi. Ja sam spreman poslati ga nazad na odmor.”

Jonatan Westin ima 27 godina te dolazi iz Allstarsa, jednog od najjačih europskih MMA timova. Kolega Alexandera Gustafssona i Ilira Latifija nije nastupao od prosinca 2016. godine, dio zbog ozljeda, dio zbog odbijanja protivnika. Među protivnicima koje je savladao nema internacionalno poznatih imena, no čim ga je PFL angažirao, u pitanju je jako dobar borac kojeg je potrebno ozbiljno shvatiti.

Ispod teksta pogledajte video cijelog razgovora.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI