Bojan Veličković uvjerljivo poražen u prvom ovosezonskom PFL nastupu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 10.05.2019 06:29h Autor:

Ferreira vs. Veličković

Druga sezona Profesional Fighters Leaguea nije dobro započela za Bojana Veličkovića. Srpski borac velter kategorije uvjerljivom je odlukom poražen od Handessona Ferreire iz Brazila.

Veličković je borbu dva prošlosezonska polufinalista otvorio vrlo dobrim kretanjem zahvaljujući kojemu nije Brazilcu dozvoljavao prilazak. Osim toga je dobro radio direktom i činilo se kako prvu polovicu uvodne runde ima kontrolu nad situacijom. Ipak, sredinom iste dolazi do klinča, izlaskom iz kojeg Brazilac pogađa prvi ozbiljan udarac. Nastavila se borba na distanci sve do posljednje minute, kad Ferreira uspijeva uhvatiti nogu Veličkovića tijekom pokušaja udarca u tijelo, čišćenjem ga šalje na pod i kontrolira iz gornje pozicije. Tim rušenjem i udarcima u parteru je napravio dovoljno da uzme prvu rundu.

Prepoznao je Brazilac svoju priliku na podu i već nakon pola minute druge runde uspijeva izvesti “single leg” rušenje nakon kojeg dolazi u gornju poziciju. Držao je Ferreira kontrolu do otprilike sredine runde, uz povremeno nanošenje štete. Uspio se Bojan ustati i pokušati nešto iz klinča, ali bez pravog uspjeha. Nakon toga su ponovno na distanci, gdje minuta prije kraja runde dolazi do pokušaja rušenja od strane Veličkovića, no Brazilac se jako dobro snalazi i okreće situaciju. Borci odlaze na pod gdje je ponovno Ferreira u gornjoj poziciji i tako ostaje do kraja runde.

U posljednjoj rundi još jednom je Ferreira ekspresno uspješan u pokušaju rušenja. Fintirao je kroše i završio napad “double legom” što ga još jednom dovodi u dominantnu grappling poziciju. Ovog puta se Veličković brzo ustao, ponovno je pokušao nešto napraviti kroz klinč, no i ovog puta bez uspjeha. Ferreira okreće situaciju tako da leđa Veličkovića završavaju na ogradi, a nakon kratke akcije na distanci ponovno je uspješan u rušenju. Ovog puta se Veličković više nije ustajao, nego su tako dočekali kraj borbe. Sumnje u pobjednika nije bilo, Handesson Ferreira uvjerljivo je uzeo sve tri runde.

Pobjeda jednoglasnom odlukom i tri boda u poretku turnira odlaze brazilskom borcu koji je brzo prepoznao gdje mu je prilika, pametnom taktikom kontrolirao je borbu i priveo je kraju bez primanja značajne štete. Veličković će se morati bolje pripremiti za drugi nastup, gdje će neovisno o protivniku morati tražiti pobjedu prekidom. Jedino mu ona može jamčiti sigurno mjesto u doigravanju. Prošle sezone smo vidjeli kako su neki borci s tri boda završavali eliminirani, a Bojan se vjerojatno neće nalaziti među kasnijim borbama, gdje bi mu eventualno bile raspoložive neke kalkulacije. Ta borba dogodit će se na četvrtom ovosezonskom PFL eventu, koji je na rasporedu 11. srpnja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI