Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Bivši UFC-ovac kontrirao Forgaču vlastitom analizom: Čini mi se da je prva runda čisto Savvidisova, možda suci nisu htjeli da Grk pobijedi! | Fight Site

Bivši UFC-ovac kontrirao Forgaču vlastitom analizom: Čini mi se da je prva runda čisto Savvidisova, možda suci nisu htjeli da Grk pobijedi!

Vijesti iz regije 13.03.2017 16:05h Autor:

Flip Pejić & Alexis Savvidis

Neriješeni ishod borbe između Filipa Pejića i Alexisa Savvidisa s FFC 28 priredbe održane prošlog vikenda u Ateni pokazao se kontroverznim. Pejićev trener iz ATT-a Zagreb, Dražen Forgač zahtijeva revanš jer smatra da je “Nitro” dobio prve dvije runde što je objasnio u svojoj analizi. No grčki borac Anthony Christodoulou napravio je vlastitu analizu u korist svog sunarodnjaka. Iako se bivši UFC-ovac slaže s Forgačem oko druge i treće runde, on je prvu, dakle i spornu, bodovao za Savvidisa.

“Znači vidio sam borbu Alexisa Savvidisa”, započeo je Christodoulou svoju analizu objavljenu putem Facebooka.

“Prva runda, 10-9 Savvidis

Budući da nije bilo značajne štete, niti učinkovitog udaranja, najučinkovitiji grappling došao je od Savvidisa i njegovog rušenja. Iako je hrvatski borac imao pokušaj submissiona kojeg je Savvidis kontrirao vlastitim pokušajem i dobio ‘scramble’ čime je završio u gornjoj poziciji. Također, Grčki borac je bio daleko agresivniji u ovoj rundi… Čini mi se kao čista 10-9 (za Savvidisa).

Druga runda, 10-9 Pejić

Pejićev trokut i gornja kontrola osvojili su mu drugu rundu. Pejić je uputio učinkovitije udarce i bio je učinkovitiji u grapplingu…Iako nije učinio dovoljno štete da zasluži 10-8 rundu.

Treća runda, 10-9 Savvidis

Savvidis je bio učinkovitiji s kontroliranjem grapplinga i uspio je zadati udarce koji su nanijeli štetu. Kontrolirao je dominantne pozicije. Ova runda je bila jednostavna i poprilično jasna. I opet, nije bilo dovoljno štete za 10-8 rundu.”

Christodoulou je na kraju analize sugerirao da postoji šansa kako su suci favorizirali Pejića i Grku nisu htjeli dati pobjedu.

“Borbu je bilo lako bodovati, može se pomisliti kako suci nisu htjeli da grčki borac pobijedi… Možda. Kako ja vidim stvari, čestitke Savvidisu na odličnoj borbi i pobijedi…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI