Bivši hrvatski MMA borac spasio život 17-godišnjaku

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.07.2018 21:31h Autor:

Jasmin Solaković

Jako lijepa vijest dolazi nam s Paga, gdje je bivši hrvatski MMA borac, Jasmin Solaković, bio pravi junak. Naime, najbolje je reagirao od svih prisutnih na jednoj plaži te je spasio život 17-godišnjem turistu.

Bivši boksač i MMA borac, ujedno hrvatski branitelj, trenutno na Pagu sezonski radi kao konobar te se našao u nezahvalnoj situaciji, ali je u njoj postupio poput pravog borca. Solaković je naime čuo glasne povike s plaže, a kada se približio dobio je informaciju da netko zove upomoć te je potrčao na plažu. Tamo je vidio dječaka bez svijesti, a ljudi oko njega nisu znali što da naprave te su neki već reagirali kao da je njegov život izgubljen.

“Kad sam ja došao vikali su da je gotovo, da nema znakova života. Djed se umorio upuhivajući zrak usta na usta. Onda sam rekao djedi, odnosno znakovno pokazao da nastavi, a ja sam malog počeo reanimirati kako sam gledao na filmovima. Nisam imao što izgubiti, a dječji život je vrijedan i nema odustajanja dok ne dođe hitna pomoć. Tako sam reanimirao sve dok djetetu nije počelo lupati srce i u tom trenutku izbacio je iz sebe sukrvicu i vodu iz usta i nosa. Počeo je disati i okrenuo sam ga bočno sve dok hitna nije došla, mada dijete još nije došlo svijesti, ali je disao”, izjavio je Solaković za portal Crne Mambe, koji ga je kontaktirao. Prvobitno nije imao namjeru javno govoriti o tome što se dogodilo, ali na kraju je ipak pristao.

Jasminu nije bilo lako. Iako je sve napravio onako kako je trebalo te se uistinu pokazao herojem, sve je to djelovalo izrazito stresno na njega. Otkrio je što se dogodilo nakon što je došla hitna pomoć:

“Odmah kad je to sve završilo skinuo sam majicu i ušao u sobu gdje su me drmnule jake emocije. Plakao sam, nisam si mogao pomoći i nije mi bilo dobro, dok kroz kojih sat vremena nije došla policija i uzela moje podatke. Rekli su da sam napravio pravu stvar, da sam spasio život i da je mali došao sebi, da se oporavlja. Za mene nema veće pobjede u životu nego nekog spasiti, dati mu drugi život.”

Jasminu čestitamo na ovome velikom ljudskom djelu. Zaključak je samo jedan, jednog borac – uvijek borac!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI