“Preplašit će se kada osjeti moju snagu!” Roberto Soldić najavio večerašnju obranu KSW titule i otkrio planove za UFC

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 14.04.2018 16:35h Autor:

Roberto Soldić

Roberto Soldić je postao prava internacionalna zvijezda. Nakon osvajanja velter titule poljskog KSW-a, kao i sjajnog nokauta Lewa Longa u Cage Warriors promociji, o mladom Vitežaninu sve se češće piše u medijima. Tako je i uoči njegove večerašnje obrane pojasa najpoznatiji svjetski portal MMA Fighting s njim odradio intervju nazvavši ga “najzastrašujućim MMA talentom iz Europe.”

“Robocop” će večeras u poljskom Wrocklavu braniti titulu koju je osvojio u prosincu kada je kao kasna zamjena uskočio na KSW 41 priredbu i porazio tadašnjeg prvaka Borysa Mankowskog. Protivnik u prvoj obrani naslova bit će mu Dricus Du Plessis, bivši prvak južnoafričke EFC promocije i čovjek kojeg je mijenjao u meču za pojas protiv Mankowskog.

“Moram se boriti s tim frajerom”, rekao je Soldić u intervjuu na engleskom. “Potpisao sam ugovor za borbu protiv njega u Južnoj Africi, ali iz EFC-a mi ništa nisu odgovorili. Pitao sam menadžera što se dogodilo, ali mu nisu dali nikakav odgovor. I onda je kasnije Du Plessis rekao da ga se ja bojim. Taj tip previše priča.”

Soldić ovu borbu shvaća osobno. Tenzije s Du Plessisom počele su uoči meča, a eskalirale kada je Soldić osvojivši pojas preskočio kavez i unio se u lice svom izazivaču koji je borbu njega i Mankowskog pratio iz publike.

“Nije mi se svidjelo kako me pogledavao prije posljednje borbe. Postalo je osobno. I onda sam prije meča čuo kako priča da će Mankowski pobijediti tehničkim nokautom u prvoj rundi. Sjećam se da je Lew Long rekao da će me pobijediti za samo 20 sekundi, i pogledajte što mu se dogodilo. Ja više volim djela nego riječi. Ne osjećam strah. Znam da će Du Plessis biti u strahu nakon što osjeti moju snagu…Vidio sam strah u očima mnogih protivnika. Ne žele se boriti sa mnom nakon što osjete snagu mojih udaraca.”

S obzirom na odlične rezultate i status jednog od najvećih talenata danas, mnogi se pitaju kada će Soldić pokucati na vrata UFC-a, ili zašto već nije tamo? No istina je da se 23-godišnjaku nigdje ne žuri te će mudro čekati pravi trenutak da svoje vještine predstavi na najvećoj pozornici.

“Možda ću se boriti u UFC-u u budućnosti jer to je najbolja organizacija na svijetu. Želim se boriti s najboljima, i naravno, želim biti najbolji. Tko zna što budućnost donosi. Možda za tri godine ili tako nešto, još uvijek sam mlad i imam puno vremena. Kada dođem u UFC, tamo ću i ostati. Znamo vidjeti borce da dođu tamo i dobiju otkaz nakon jedne ili dvije borbe. Ja ću još izgraditi svoje vještine i kada dođem tamo sve ću ih uništiti.”

Izravan prijenos Soldićevog meča možete pratiti na RTL televiziji s početkom u 22:05.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI