Biljanović brončana na svjetskom jujutsu prvenstvu u Švedskoj

Vijesti iz regije 24.11.2018 13:17h Autor:

Nadina Biljanović

Sjajne vijesti stižu iz Malma u Švedskoj gdje je na svjestkom jiu- jistu prvenstvu hrvatska reprezentacija osigurala svoje prvo odličje.

Nadina Biljanović iz Ju Jitsu kluba Black Belt/Zagreb, osvojila je broncu u kategoriji iznad 70 kilograma nastupivši u konkurenciji “fighting” sustava.

Medalju je osigurala pobijedivši na “full ipon, 50- 11” Šveđanku Jennie Brolin. Prije toga slično je savladala (full ipon 50: 12) i Kristinu Makievu iz Rusije. U četvrfinalu turnira od hrvatske reprezentativke bolja je bila Francuskinja Eva Bisseni koja je slavila na bodove (28-5).

Među osam najboljih kvalificirala se i Sonja Krizmančić (Ju Jitsu klub Black Belt Zagreb) u kategoriji – 70 kg, Nju je u četvrfinalu full iponom 50- 0 porazila Dankinja Liva Tanzer. U drugom pokušaju Krizmačić je na bodovoe povijedula Meksikanku Veroniku Lopez, ali ju je zatim Renata Lakubova iz Rusije izbacila iz potencijalne borbe za broncu.

U “fighting” konkurenciji danas nastupa i Filip Čulo – 94 kg (Ju Jitsu klub Black Belt Zagreb). Hrvatska na prvenstvu ima devet predstavnika.

Osim troje spomenutih preostali se natječu u “Nawaza ” konkurencijiLuka Škorić (Black Dragon Zagreb), Emma Kramarić (Black Dragon Zagreb), Luka Lanščak (Black Dragon Zagreb), Max Arnold  (Black Dragon Zagreb), Vedran Simeunović (Black Dragon Zagreb), Jakov Jović (Ju Jitsu klub Zadar).

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI