Bilić-Erić Security FN 8: Jelčić se pred Zagrepčane vratio brzinskim Von Flue gušenjem, Majkić svladao Pericu

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 09.10.2016 11:28h Autor:

Zoran Majkić vs. Josip Perica

Bilić-Erić Security Fight Night 8 priredba pupunila je sinoć tribine “Športske dvorane Dubrava” na koje je privukla sve znatiželjnike, ljubitelje borilačkih sportova i ljude velikog srca koji su svojim donacijama odlučili pomoći devetogodišnjoj Loreni Akrap koja se već mjesecima bori sa zloćudnom bolesti.

Ova borilačka večer ponudila nam je devet sjajnih okršaja od kojih se njih pet odvilo po MMA, a četiri po kickboxing pravilima. U publici nije nedostajalo ni poznatih lica pa su tako borbama iz prvog reda svjedočili gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, te legendarni hrvatski nogometni trener – Miroslav Ćiro Blažević. Obojica su, kako i sami kažu, došli podržati ovu humanitarnu akciju i uživati u sportovima koji im nikako nisu strani.

Što se tiče samih dvoboja, najviše zanimanja su privukla ona posljednja dva. U sunaslovnoj borbi večeri, nakon tri godine i FFC 8 eventa, pred zagrebačku se publiku ekspresnom i impresivnom pobjedom vratio Luka Jelčić. Naporni treninzi u irskom SBG timu, na kojima vještine brusi u društvu najpopularnijeg borca današnjice, Conora McGregora, itekako su se isplatili te je Luka rijetko viđenim “Von Flue gušenjem”, nakon nešto više od jedne minute, zaustavio bugarskog borca Krasimira Staneva.

Posljednja borba donijela nam je susret poznatih lica domaće borilačke scene – Zorana Majkića i Josipa Perice. Nakon što se prije nešto više od dva mjeseca na Opatija Fight Nightu vratio pobjedom s dvogodišnje pauze, Majkić je još jednom pokazao kako se u potpunosti oporavio od ozljede te je jednoglasnom odlukom sudaca svladao čvrstog i srčanog Pericu koji je preživo neke zaista teške udarce. Majkić je bolje otvorio meč, uzeo prve dvije runde, a zatim u trećoj bio i blizu prekida, no Perica je uporno odbijao pokleknuti te je i sam s nekoliko sjajnih kontri pokazao kako njegovi protivnici moraju uvijek biti na oprezu.

Od ostalih dvoboja istaknimo onaj između FFC Futures pobjednika, Tadije Majića i Jasmina Ilijaša. Susret nekadašnjih timskih kolega je otvoren vrlo dinamičnim razmjenama u stojci. Majić je tu bio puno konkretniji te je ‘leg kickovima’ načeo, a zatim i s nekoliko čistih udaraca uzdrmao Ilijaša. Jednom kada se borba preselila u parter, Majić je pokazao svestranost te je meč završio sjajnim ‘heel hookom’.

Pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca upisao je i član zagrebačkog ATT-a, Pleurat Smajli, koji je u zanimljivom meču svladao burgarskog borca Jivka Stoimenova. Što se tiče ostalih borbi iz kickboxinga, tu ne smijemo izostaviti pobjedu karlovačkog veterana Igora Mihaljevića koji je prebrodio agresivni početak Seana Šturbelja te u konačnici slavio tehničkim nokautom u drugoj rudi. Zahvaljujući nešto konkretnijim udarcima, kao i kontroli većeg dijela meča, do pobjede nad Danilom Tošićem je stigao još jedan renomirani domaći borac – Ivan Stanić.

Bilić-Erić Security Fight Night 8

MMA

Nikola Dučkić – Đani Barbir (no contest – nedozvoljeni udarac, R1 2:37)

Luka Ćurković def. Nemanja Milaković (jednoglasna odluka sudaca)

Pleurat Smajli def. Jivko Stoimenov (jednoglasna odluka sudaca)

Tadija Majić def. Jasmin Ilijaš (prisiljavanje na predaju – heel hook, R1 3:20)

Luka Jelčić def. Krasimir Stanev (prisiljavanje na predaju – Von Flue gušenje, R1 1:15)

KB

Čedo Pantić def. Adam Blauhorn (jednoglasna odluka sudaca)

Igor Mihaljević def. Sean Šturbelj (TKO, R2 1:50)

Ivan Stanić def. Danilo Tošić (jednoglasna odluka sudaca)

Zoran Majkić def. Josip Perica (jednoglasna odluka sudaca)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI