Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
BH borilački asevi stali na stranu Felixa Sturma: “Ako je bio dopingiran, ja nisam K-1 borac” | Fight Site

BH borilački asevi stali na stranu Felixa Sturma: “Ako je bio dopingiran, ja nisam K-1 borac”

Vijesti iz regije 21.04.2016 15:13h Autor:

Screenshot

Bosanskohercegovački borci Damir Beljo i Dževad Poturak u srijedu su bili gosti Pressinga na N1 televiziji. Kako su ih, predstavili najjači Bosanac i najjači Hercegovac, pričali su o mnogim zanimljivim temama, među ostalim o svojim karijerama, počecima bavljenjem sportom, ali i nekim novijim temama. Poput optužbi za doping njihovog sunarodnjaka Adnana Ćatića koji nastupa pod njemačkom zastavom pod imenom Felix Sturm.

“Mislim da je smiješna optužba, bolje da su smislili nešto drugo, znam da s tom supstancom ne bi mogao imati ovakvu kilažu. Ako je ova supstanca dobra za skidanje kilograma, onda ja nisam K-1 borac”, ocijenio je Poturak, a na to se nadovezao i Beljo.

“U profesionalnom boksu ima velike prljavštine i puno biznisa. Bojim se da je sve ovo jedna velika igranka, nadam se da će titulu braniti u Sarajevu”, kazao je Beljo.

“Mislim da je Adnan Ćatić naše dijete, ali uvjeti su takvi kakvi jesu. Žao mi je što takav šampion nikada nije odradio borbu pod našom zastavom. Bilo bi mi drago da se nekad borio pod našom himnom”, rekao je Poturak i dodao:

“Imao sam ponude da promijenim zemlju, imam za to svjedoke. Bile su to Njemačka, Nizozemska, Rusija, Rumunjska, Japan. Kako bih se zvao da se borim za Japan? Ne znam, bacili bismo bure niz stepenice pa odlučili”, zaključuje Dževad.

Čitav intervju pogledajte na ovom videu:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI