Beljo zbog ozljede upraznio WBO pojas: “Nakon oporavka planiramo napad na svjetsku titulu!”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 07.09.2016 11:23h Autor:

Damir Beljo

Ozljede su izgleda prisilile Damira Belju da napustiti europski WBO pojas. Bosanskohercegvački boksač već neko vrijeme prkosi ozljedama, a ovoga puta su ga one koštale nove obrane naslova. Naime, Damir se nije stigao na vrijeme u potpunosti oporaviti i ispoštovati rok koji su ispred njega stavili čelnici WBO organizacije. Slijedom tih događanja, odlučio je uprazniti titulu za koju će se 17. rujna boriti Firat Arslan i Nuri Seferi.

Neko vrijeme nije bilo poznato zašto i kako je došlo do ove situacije no Fight Site je u ekskluzivnom razgovoru s Damirovim menadžerom, Ivanom Dijakovićem, stigao do informacija.

“Damir se već neko vrijeme muči s ozljedama i zbog istih nije bio u mogućnosti braniti naslov u roku kojeg su odredili iz WBO-a. Samim time njegov pojas je postao upražnjen. Iz organizacije smo dobili garanciju da će Damir odmah po povratku na borilište dobiti priliku vratiti svoj naslov, ali mi u ovim trenucima imamo druge planove. Naš cilj su potpuni oporavak, kvalitetne pripreme, a zatim i napad na pojas svjetskog prvaka prije kojeg možda odradimo još jedan meč”, izjavio je Dijaković za Fight Site.

U nastavku razgovora menadžer Damira Belje nam otkriva kako su oni trenutno i u pregovorima s WBA i WBC organizacijama tako da bi ga uskoro mogli gledati i na njihovim priredbama.

Svjetsku WBO titulu u cruizer kategoriji trenutno drži Poljak Krzysztof Glowacki. Beljo je na listi njegovih izazivača trenutno rangiran kao četvrti, a smjestio se i u top 15 imena IBF-ovog rankinga.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI