Bektić već potpisao za UFC, a "Croata" Barrio na laskavoj listi zanimljivih boraca u pero kategoriji!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 23.05.2014 11:30h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Channel)

Na poznatom svjetskom MMA forumu – MMAForum.com je prije neko mjeseci osvanula za nas vrlo zanimljiva tema koja se bavi za sada "nepotpisanim" borcima u pero kategoriji do 66 kilograma. Pod "nepotpisani" se misli na mlade kvalitetne borce s jako dobrim "scoreom" koji još uvijek nisu završili u nekoj od top svjetskim promocija poput UFC-a i Bellatora.

Regionalnu publiku će razveseliti da su se na listi našla dva nama vrlo zanimljiva borca. Odmah i za Raonija Barcelosa, Brazilca koji je rangiran kao najbolji nepotpisani, na drugom mjestu se našao Mirsad Bektić – Američki borac iz Nebraske koji se rodio u Bosni i Hercegovini, a u SAD se uputio s osam godina. On je u međuvremenu zaista i potpisao ugovor s UFC-om te je uspješno debitirao na priredbi UFC on FOX 11 u travnju ove godine svladavši Chasa Skellyja. Bektić je u borilačkim sportovima krenuo s karateom i boksom, a vrlo brzo se prebacio na bodybuilding. Danas trenira u American Top Teamu s borcima poput Robbieja Lawlera, Hectora Lombarda i Dustina Poiriera i veliki je MMA potencijal.

Još zanimljivije nam zvuči ime Francisca "Croate" Barrija koji se našao na visokom sedmom mjestu. Član FFC-a kojeg ćemo za dva tjedna gledati u Zadru protiv Patricka Pereše je opisan kao vrhunski talent s podlogom u hrvanju.

"On je definitivno najbolji hrvač na ovoj listi, a tek je za dlaku propustio Olimpijske igre 2012. u Londonu. Rođen je u Argentini, no čitavu mladost je proveo u Hrvatskoj gdje je i počeo hrvati. Sedam puta je bio prvak Argentine uz velike uspjehe na Pan Američkim prvenstvima. U 2012. je krenuo u MMA i u međuvremenu je ubilježio četiri pobjede uz tri prekida. U posljednjem meču je svladao odličnog Darka Banovića (9-2)", stoji u opisu "Croate".

Ako se povede primjerom "Bosanca" Bektića te nastavi sa sjajnim nizom pobjeda, "Croata" Barrio bi također u nekom razumnom periodu mogao stići do svoje prilike u UFC-u. Tek su mu 24 godine, a posljednjih godinu dana trenira s ponajboljim hrvatskim trenerom kada su u pitanju boksačke tehnike, Goranom Babićem "Hambijem". Prva prepreka na tom putu mu je Zelgov Patrick Pereša.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI