Baterbiev pozvao Hrvata u Kanadu: “Jednog dana plaćat ćete PPV za prijenose Sepovih mečeva”

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.07.2017 13:23h Autor:

Pijetraj i Sep

Tjedan dana nakon što je u Parizu izborio drugu profesionalnu pobjedu, ponajbolji hrvatski poluteškaš Hrvoje Sep ponovno kreće na putovanje. Ponovno će boraviti na francuskom govornom području, ali ovaj put preko Atlantika. U pratnji svoga trenera Leonarda Pijetraja, Sep će do sredine srpnja u kanadskom gradu Montrealu sparirati s poznatim ruskim boksačem čečenskom podrijetla Arturom Beterbijevim.

“Neprocjenjivo je iskustvo sparirati sa suparnikom kao što je Beterbijev. Sasvim sigurno radi se o budućem profesionalnom svjetskom prvaku. Dobro je što ćemo trenirati zajedno u Kanadi i što ću se morati prilagoditi na drugo podneblje i vremensku razliku, jer uskoro i mene očekuju mečevi na drugim kontinentima”,  rekao je Sep uoči polaska u Montreal.

Nakon fantastične amaterske karijere, tijekom koje je bio svjetski prvak (Milano 2009.) i doprvak (Chicago 2007.), te dvaput europski prvak (Plovdiv 2006. i Moskva 2010.), Beterbijev se u svibnju 2013. godine profesionalizirao pod vodstvom kanadskog promotora Yvona Michela i trenera Marca Raymsayja.

Beterbijev je nokautirao svih 11 dosadašnjih profesionalnih suparnika, a 29. srpnja u Quebec Cityju boksa protiv Nijemca Enrica Köllinga. Upravo uoči tog meča njegov je trener Ramsay odlučio posegnuti za sparing-partnerom s drugog kraja svijeta.

” Svaki boksač, naravno, pamti svoje velike pobjede, ali jako se dobro sjeća i teških mečeva. Ni Beterbijev nije iznimka. I on se jako dobro sjeća kako je me jedva pobijedio u prvom kolu Europskog prvenstva u Moskvi 2010. i kako su ga suci spašavali dajući mi javne opomene. Krajem te iste godine Beterbijev je proglašen najboljim amaterskim boksačem svijeta u svim kategorijama. U pripremama za Köllinga, Beterbijev se sjetio prvog kola u Moskvi i zato mi danas letimo u Kanadu iako bi mu sigurno bilo lakše i jeftinije potražiti kanadske sparing-partnere”, objašnjava Sep.

Zanimljivo je da su Arturovi navijači preko Facebooka pitali njegova trenera zašto je sparing-partnera potražio baš u Hrvatskoj, a dobili su sljedeći odgovor: “Jednog dana plaćat ćete pay-per-view za TV-prijenose Sepovih mečeva. Mi već sad dobro znamo zašto smo ga pozvali u Montreal”.

“Spariranje s Beterbijevim vrijedi i više od meča, jer vjerujem da će Hrvoje u dva tjedna u ringu provesti najmanje 20 rundi. Po povratku kući slijedi kratki odmor, a potom novi ciklus priprema. Sljedeći Sepov nastup očekujemo već u rujnu”,  rekao je trener Leonard Pijetraj.

Uoči Dana državnosti Sep je u pariškom predgrađu Pont-Sainte-Maxenceu na bodove nakon šest rundi pobijedio francuskog poluteškaša Mamadoua Baa. Bila je to njegova druga profesionalna pobjeda. Do kraja godine imat će još tri ili četiri meča, vjerojatno u Europi, a početkom 2018. u planu je nastup u Australiji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI