Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
"Ban Team" pokorio MMA ligu: Bernard Ban ima čak tri prvaka nakon finalne noći u Ciboni! | Fight Site

"Ban Team" pokorio MMA ligu: Bernard Ban ima čak tri prvaka nakon finalne noći u Ciboni!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 03.11.2013 10:31h Autor:

Photo by Ivana Kaurloto (Fight Channel)

U subotu je završen natjecateljski dio druge sezone Hrvatske MMA lige finalnim dvobojima i mečevima za treće mjesto. Dvorana Dražena Petrovića je opet svjedočila mnogim zanimljivim dvobojima, ali i najboljoj posjeti publike do sada. Već u startu treba podcrtati ime Bernarda Bana, trenera koji je u natjecanje ušao sa samo tri borca. Sinoć su sva tri trijumfirala u finalima pa Ban Team slavi čak tri šampiona MMA lige što Bana bez ikakvog premca čini najuspješnijim trenerom u ligi.

Prije finalnih borbi, kao vrlo dobar uvod, su poslužili dvoboji za treće mjesto. Samo je okršaj Ante Radmana i Tončija Peruška otišao do sudačke odluke (čak do ekstra runde), a svi ostali su završili prekidima. Posebno valja istaknuti dvoboj Hrvoja Martića i Mateja Jurina u srednjoj kategoriji. Iako je Jurin dominirao velikom većinom meča, a Martić se nekoliko puta našao u problemima pa čak i na rubu nokauta, medicinski tehničar iz Draškovićeve je na koncu uspio čudesno izvući "armbar" i preokrenuti čitav susret. Samo nekoliko sekundi ranije je završio na podu nakon čistog "high kicka" koji je odsjeo na njegovoj glavi.

Već smo spomenuli dvoboj Radmana i Peruška koji je na kraju otišao u ekstra rundu. Poslije dužeg preglasavanja suci su pobjedu dali Radmanu iako se nitko vjerojatno ne bi previše bunio i da je Peruško slavio treće mjesto. Radman je čitave tri runde pokušavao preseliti dvoboj u parter, no vješti Puležanin je uvijek nekako uspijevao izbjeći njegove zamke. Na nogama su obojica boraca pokazala nedostatak tehnike i kondicije, ali i veliko srce zbog čega su publiku digli na noge. Zanimljivo, ovo je već treći okršaj ovog dvojca, a sada "Minotaur iz Lučkog" vodi 2:1.

Očekivano, finala su pružila puno kvalitetnije i zanimljivije dvoboje. I ovdje je tek jedan meč, onaj između Antonija Mijatovića i Zorana Đođa otišao do sudačke odluke. Svi ostali su prije ili kasnije završili prekidima što je išlo na mlin zadovoljnoj publici.

U kategoriji do 70 kilograma Filip Pejić je pobijedio Trojanovog Patricka Perešu tehničkim nokautom već nakon četrdesetak sekundi dvoboja. Borci su krenuli uraganski što je Banov borac iskoristio na najbolji mogući način plasiravši nekoliko kvalitetnih udaraca na nogama. Kada je Pereša posrnuo na pod, Banov Pejić je nastavio kanonadu "GNP" uradaca što je prisililo suca da zaustavi dvoboj. Da je meč pušten još nekoliko sekundi možda bi se Pereša i uspio izvući iz neugodne situacije, no nitko ne može zamjeriti sucu pravedan prekid. Bio je to početak nezaboravne večeri za Ban Team.

Iako je Lovro Vrkić iz UFK Trešnjevke slovio za favorita protiv Zdravka Dukića u kategoriji do 77 kilograma, ovaj potonji je ipak uzeo naslov pokazavši da je kompletniji borac od svog suparnika. Član Bandoga iz Zadra je čitav meč vrlo uspješno izbjegavao zamke na parteru izuzetno vještog i na podu neugodnog Zagrepčana, a pokazalo se da je fizički puno snažniji, ali i puno bolji hrvač od svog suparnika. Sve po njega neugodne situacije je uspješno izbjegavao te je vrlo mudro iskorištavao svaku priliku da dvoboj vrati na noge. U stojci je očekivano bio puno precizniji i konkretniji. Vrkić na koncu meča doslovce nije mogao stajati na nogama što je Dukić iskoristio i riješio dvoboj prije kraja druge runde. Tako je veliki "underdog" u posljednja tri meča lige na koncu vrlo zasluženo uzeo naslov pobjednika čitavog natjecanja.

Kategorija do 84 kilograma nam je ponudila možda najdosadnije, no po kvaliteti nikako najlošije finale. Prošlogodišnji finalist Antonio Mijatović iz Ban Teama je na koncu sudačkom odlukom vrlo zasluženo slavio protiv Zorana Đođa. Bio je to tipičan meča za uvijek vrlo dobro spremnog i taktički vrlo discipliniranog Mijatovića. Od početka do kraja je dominirao svojim kvalitetnim hrvanjem i odličnom kontrolom borbe. Doduše, Đođ se u stojci činio konkretnijim pa je u prvoj rundi čak uspio odlično plasirati lijevi kroše koji je vidljivo uzdrmao Mijatovića. Umjesto da krene na egzekuciju, član Proteh Team X-a je jednostavno stao i propustio, na kraju se pokazalo, jedinu pravu priliku u meču. Ban je tada slavio već drugu titulu.

Nema sumnje da je finale poluteške kategorije do 93 kilgorama izazvalo najviše zanimanja publike i javnosti, a da su se kritičari složili kako su Matej Batinić i Kristijan Perak daleko najkvalitetniji borci u ligi. Te su se pretpostavke pokazale istinitima jer su finalisti pružili zaista vrhunski meč dostojan bilo koje europske promocije. Nakon izjednačene prve runde u kojoj su obojica imala svoje šanse i svoje svijetle trenutke, Dubrovčanin Perak je u drugoj dionici fizički vidljivo klonuo. No, meča ga je zapravo koštala kriva procjena kada je sredinom druge runde odlučio akciju preseliti u parter. To je sjajno iskoristio svježiji Batinić koji je najprije uzeo "full mount" poziciju svom protivniku, a kasnije i "leđa". Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja gušenja, uspio je svoju podlakticu gurnuti ispod Perakove brade što je značilo i kraj meča te treći naslov za Ban Team. Braća Perak su poslije poraza bila vidljivo razočarana jer je većina očekivano prednost davala iskusnijem i čvršćem Kristijanu.

Finale teške kategorije nikako nije razočaralo, a ponudilo je dvoboj Saše Milinkovića i prošlogodišnjeg finalista Dražena Glavaša. Bio je to klasični okršaj "stand up" borca i parteraša u kojem je ovaj potonji izvukao pobjedu i okrunio se titulom. No, to je izvukao uz puno muke i nekoliko situacija u kojima je bio na rubu nokauta. Probleme može ponajviše zahvaliti sebi jer je teatralno "spuštao ruke" udarački vidljivo kvalitetnijem suparniku iz Cromma Gyma koji je to objeručke koristio te je vrlo dobro plasirao svoje udarce. Na samom kraju meča se Milinković ponovno našao u problemima kada je Glavaš plasirao dva čista udarca, no umjesto konačne egzekucije, uslijedio je preokret. Uzdrmani Milinković uspijeva obrnuti situaciju, srušiti Glavaša, ekspresno mu se popeti na leđa i ugušiti ga "rear naked chokeom".

Subotnjim finalom ne zavšava ovogodišnje izdanje MMA lige s obzirom da ovogodišnje pobjednike čeka sraz s prošlogodišnjim šampionima. Upravo su im oni i uručili svježe osvojene pojaseve. Završnica slijedi u prosincu…

Rezultati finala Hrvatske MMA lige:

Borbe za 1. mjesto:

Do 70 kg: Filip Pejić (Ban Team) def. Patricka Perešu (Trojan Pula) – TKO, R1

Do 77 kg: Zdravko Dukić (Bandog Zadar) def. Lovru Vrkića (UFK Trešnjevka) – TKO, R2

Do 84 kg: Antonio Mijatović (Ban Team) def. Zorana Đođa (Proteh Team X) – Odluka sudaca

Do 93 kg: Matej Batinić (Ban Team) def. Kristijana Peraka (UFC Gladiator)  – Prisiljavanje na predaju (RNC), R2

+ 93 kg: Saša Milinković (HK Osijek) def. Dražena Glavaša (Cromma Gym) – Prisiljavanje na predaju (RNC), R2

Borbe za 3. mjesto:

Do 70 kg: Ivan Vladimir (Bandog Zadar) def. Burhana Ametija (Prime Poreč) – Prisiljavanje na predaju (footlock) R2

Do 77 kg: Anto Radman (UFK Novi Zagreb) def. Tončija Peruška (Trojan Pula) – odluka sudaca

Do 84 kg: Hrvoje Martić (Extreme Cro Team) def. Mateja Jurina (Leon Gym) – Prisiljavanje na predaju (armbar), R2

Do 93 kg: Peter Buljan (Prime Poreč) def. Kristijana Svrtana (Cromma Gym) – Prisiljavanje na predaju (udarci) R1

+ 93 kg: Goran Željezić (UFK Trešnjevka) def. Sašu Bašića (Prime Poreč) – Prisiljavanje na predaju (armbar), R1

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI