Bajić postao svjetski prvak, Kujundžić uništio protivnika u pet sekundi!

Vijesti iz regijeIZDVOJENA VIJEST 28.10.2012 10:17h Autor:

Zlatko Bajić

Zlatko Bajić uspio je u svom naumu i sukladno njegovim najavama bio je zaista iznimno spreman za najvažniji meč u dosadašnjoj karijeri te ne čudi što je uspio osvojiti pojas Enfusion svjetskog prvaka tehničkim nokautom u trećoj rundi nakon izuzetne dominacije. Mladen Kujundžić uništio je svog protivnika nakon svega pet sekundi borbe, a prekidom je također slavio i Ivan Stanić, dok je Buco Ostojić poražen.

Bajić Team & Ameno Fight Night sinoć je u Splitu pružio gledateljima izuzetno zanimljive borbe i mnogo prekida. Nažalost, unatoč vrlo dobroj promotivnoj kampanji, pogotovo u samom Splitu i široj okolici, još jednom gledatelji se nisu odazvali u prevelikom broju, iako je ulaznica bila prilično pristupačna po cijeni od 50 i 80 kuna. No, onih približno 1.500 gledatelja koji su stigli sinoć u SC Gripe teško da su požalili zbog takve odluke.

U glavnoj borbi večeri Zlatko Bajić uspio je osvojiti pojas Enfusion svjetskog K-1 prvaka do 80 kilograma zahvaljujući tehničkom nokautu u trećoj rundi. Talentiranog hrvatskog borca ovog je puta pripremao Mladen Kranjčec i napredak je prilično vidljiv nakon svega mjesec dana suradnje. Wendell Zaalman ni u jednom trenutku nije ozbiljnije ugrozio Bajića, koji se prilikom svakog protivničkog napada izuzetno dobro zatvarao, a njegovi napadu bili su prilično učinkoviti i brzi.

S obzirom da je Bajić prve dvije runde odradio izuzetno dobro, Zaalman je očito već u trećoj rundi, iako je meč bio dogovoren na pet rundi, odlučio krenuti na sve ili ništa, pojačao je tempo na svoj maksimum, ali to mu ipak nije bilo dovoljno te je u nekoliko navrata primio par težih udaraca, da bi sve završilo krajem treće runde kada je Bajić jednu prilično veliku udaračku seriju završio koljenom te surinamski borac nakon toga više nije bio u stanju nastaviti borbu.

Slavlje u ringu moglo je započeti, Bajić je potvrdio da predstavlja prilično veliki talent, a sad ga već u idućih nekoliko mjeseci očekuju dva prilično teška izazova, uključujući vjerojatno i revanš protiv Zaalmana u Nizozemskoj.

U sunaslovnoj borbi večeri nastupio je Splićanin Domagoj Ostojić, koji je za protivnika imao borca prilično impresivnog izgleda, Marcella Adriaansza. Buco je krenuo znatno bolje, imao je nekoliko lijepih serija udaraca, Marcello je primio par prilično snažnih low kickova i bilo je vidljivo da ako se tako nastavi neće biti u stanju i dalje se boriti. Ostojića su vjerojatno još dva snažnija low kicka dijelila od pobjede, no tada se događa veliko iznenađenje. Marcello kreće iznimno agresivno, Buco primio veliki broj udaraca, a tom prilikom zadobio je i jaču posjekotinu ispod lijevog oka zbog koje je liječnik odlučio intervenirati i prekinuti borbu. Osim toga, Buco je također zadobio posjekotinu i na desnoj potkoljenici.

Mladen Kujundžić doslovno se nije stigao ni oznojiti u ringu. Njegov protivnik Nermin Terzić morao je predati meč nakon svega  pet sekundi i dva primljena udarca. Kobnim se pokazao onaj prvi udarac. Kujundžić, koji je pobjedu posvetio nedavno preminulom djedu, opalio je siloviti desni low kick i to mu je bilo i više nego dovoljno za pobjedu.

Ivan Stanić iz Opatija Fight Cluba slavio je tehničkim nokautom sredinom druge runde nakon što su iz kuta armenskog borca Hracha Darpinyana odlučili reagirati i ubacivanjem ručnika u ring predali borbu. Hracho je krenuo prilično agresivno, pokušao je širokim krošeima i svingovima uhvatiti Stanića nespremnog, no opatijski je borac očito takvo što očekivao pa je prilično visoko držao ruke i time se spasio većih nevolja. U drugoj rundi Stanić kreće odlučnije i nakon nekoliko snažnijih low kickova došlo je do završetka borbe. Spomenimo i da je Armenac ponovio neke scene sa službene konferencije za medije održane dan ranije te se prije meča ponovno unosio Staniću u lice, no nakon zvuka gonga nije uspio opravdati takve svoje poteze.

Jedna od najboljih hrvatskih profesionalnih borkinja, Nena Mikulić, slavila je jednoglasnom sudačkom odlukom protiv Torpille, a vrijedi spomenuti i da su u vrlo atraktivnim borbama do novih pobjeda u svojoj karijeri još stigli Mario Katić, Mate Grčić te Josip Vidović.

Bajić Team & Ameno Fight Night:

Jure Ljuj VS Nasserdine Champs – pobjednik Champs
Luka Lozo VS Franjo Tomić – pobjednik Lozo (TKO, R1)
Josip Vidović VS Mirza Bečirbašić – pobjednik Vidović (protivnik napustio ring, R2)
Mate Grčić VS Amel Čamdžić – pobjednik Grčić (TKO, R2)
Mario Katić VS Issam Salmi – pobjednik Katić
Nena Mikulić VS Shanonenah Torpilla – pobjednica Mikulić (jednoglasna sudačka odluka)
Ivan Stanić VS Hracho Darpinyan – pobjednik Stanić (TKO, R2)
Mladen Kujundžić VS Nermin Terzić – pobjednik Kujundžić (TKO, R1)
Domagoj Ostojić VS Marcello Adriaansz – pobjednik Adriaansz (liječnička intervencija, R1)
Zlatko Bajić VS Wendell Zaalman – pobjednik Bajić (TKO, R3)

Zoran Zdelar
[email protected]

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI