Babić i Zeljko poraženi u Harkivu podijeljenim odlukama (VIDEO)

Vijesti iz regije 18.06.2017 11:28h Autor:

Alen Babić

Oba hrvatska boksača koja su u subotu izašli u borilišta na Europskom prvenstvu u boksu, koje se ovih dana održava u ukrajinskom Harkivu, su poražena. Zanimljivo, obojica su izgubili podijeljenim sudačkim odlukama.

Održan ždrijeb na boksačkom Europskom prvenstvu: Evo s kim se bore Hrvati

Prvi je na pozornicu izašao član Bk Sesvete Marko Zeljko koji se u velter kategoriji susreo s Šveđaninom Adolpheom Sylvom. Nakon tri izjednačene runde suci su podijeljenom odlukom pobjedu dali Švedu te su tako Zeljka eliminirali iz daljnjeg natjecanja.
Nešto kasnije u ring je ušao i naš predstavnik u teškoj kategoriji član BK Leonardo iz Zagreba  Alen Babić. On se u prvom kolu susreo s Bugarom Krystyanom Dimitrovim.

Nažalost, nakon tri runde pune akcije i dobrih udaraca s obje strane, suci su pobjedu podijeljenom odlukom dali bugarskom boksaču što je iznenadilo sve koji su gledali meč. Babić je, naime, na kraju prve runde udarcem u tijelo načeo Dimitrova koji je jedva došao do stolice za odmor. Bugar je čitavu drugu rundu preživljavao da bi u trećoj uhvatio zraka te je već vidno umornog Babića iskontrolirao do konačnog sudačkog gonga.

No, kontroverzne odluke su dio amaterskih boksačkih prvenstava pa se nitko ne čudi da su oba hrvatska predstavnika ispala nakon podijeljenih odluka.

Danas u ring ulaze preostala tri hvatska reprezentativca. Stipan Prtenjača, Mate Rudan i Damir Plantić.

Mečeve Zeljka i Babića možete pogledati u videima ispod članka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI